Biztonsági protokollok

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Biztonsági protokollok
Tárgykód
VIHIMA05
Általános infók
Szak
Info MSc
Kredit
4
Ajánlott félév
1
Tanszék
HIT
Követelmények
Jelenlét
?
KisZH
nincs
NagyZH
1 db
Házi feladat
2 db
Elérhetőségek
Levlista
bproto@sch.bme.hu

Leírás

A tárgy célja, hogy (i) megismertesse a hallgatókkal a modern vezetékes és vezeték nélküli hálózatokban felmerülő, a hálózati kommunikáció biztonságával kapcsolatos problémákat, (ii) bemutassa a biztonsági problémák megoldására használt korszerű biztonsági protokollok elveit és gyakorlati megvalósításait, és (iii) az ismertetett protokollok részletes analízisén keresztül betekintést nyújtson a biztonsági protokollok tervezési kérdéseibe.

Követelmények

A szorgalmi időszakban: 2 db házi feladat (HF1, HF2) és egy nagy ZH sikeres teljesítése.

HF1 kiadása az 3. héten, beadása a 7. héten, értékelése a 8. héten történik. A határidőre beadott HF1 a 9. héten az értékelés alapján javítva ismét beadható.

HF2 kiadása a 7. héten, beadása a 11. héten, értékelése a 12. héten történik. A határidőre beadott HF2 a 13. héten az értékelés alapján javítva ismét beadható.

Határidőre bedott HF estében javító céllal beadott (ha a hallgató élt ennek lehetőségével) változatra kapott érdemjegy érvényes. Határidő után beadott HF nem javítható.

A félévi jegy számításának módja: 0.2*HF1 + 0.2*HF2 + 0.6*ZH a legközelebbi egészre kerekítve.

Pótlási Lehetőségek

A VIK KTB 2014. nov. 19-i határozata értelmében: a határidőre be nem adott HF1 késedelmesen csak a 9. hétig adható be ha a hallgató a beadási határidő lejárta előtt a késést méltányolható okkal nem menti ki, a határidőre be nem adott HF2 késedelmesen csak a 13. hétig adható be,ha a hallgató a beadási határidő lejárta előtt a késést méltányolható okkal nem menti ki.

A beadási határidő lejárta előtt méltányolható okkal kimentett késés miatt be nem adott HF a szorgalmi időszak végéig pótolható.

PZH a szorgalmi időszakban, a PPZH a pótlási időszakban.

ZH

Valamikori valamilyen ZH kidolgozás, félkész.