Bevezetés a technológia elméletébe

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Ez az oldal a korábbi SCH wiki-ről lett áthozva. Az eredeti változata itt érhető el.

Ha úgy érzed, hogy bármilyen formázási vagy tartalmi probléma van vele, akkor kérlek javíts rajta egy rövid szerkesztéssel.

Ha nem tudod, hogyan indulj el, olvasd el a migrálási útmutatót


Tantárgy adatlap: http://www.inno.bme.hu/kio/targyak.htm, pdf

Leírás a Villany Site-ról

Dr. Hronszky Imre tartja, de az innovációmenedzsmenthez hasonlóan itt is többet fogod látni a vendégelőadókat, doktoranduszokat. Hasonlít az imént említett tárgyhoz, bár ez nekem jobban tetszett, mert több benne a konkrét téma, érdekes story. Hronszky egyébként nagy mesélő, kifejezetten jó őt hallgatni, szerintem az egyik legjobb tanár, de ezzel mások nem értenek egyet. Tartalmaz egy blokkot a technológia hatáselemzésről, meg a végén néhány esettanulmányt, melyek elég érdekesek. Lényeges mondanivalója, hogy bármit csinálsz, rendszerekben gondolkozz, vedd figyelembe az egyes elemek + a környezet egymásrahatását.

A követelmény egy vizsgazh, az órák anyagából. A technológia hatáselemzésből általában nem a legszivatósabb részeket kérdezik, de ki tudja. Összességében könnyen megszerezhető 3 kredit, és nem is kell feltétlen bejárni, bár igazából érdemes, mert ha csak pár óra alatt bevágod a jegyzetet, akkor nincsen sok értelme ennek a tárgynak, mivel itt is szemléletalkotásról van szó, és nem magolásról.

-- Peti - 2007.02.12.

%META:FORM{name="KozismeretiForm"}% %META:FIELD{name="Trgy" title="Tárgy" value="Bevezetés a technológia elméletébe"}% %META:FIELD{name="Trgykd" title="Tárgykód" value="GT441274"}% %META:FIELD{name="Tanszk" title="Tanszék" value="Innovációmenedzsment és Technikatörténet"}% %META:FIELD{name="Elad" title="Előadó" value="Dr. Hronszky Imre"}% %META:FIELD{name="Kreditszm" title="Kreditszám" value="2"}% %META:FIELD{name="raszm" title="Óraszám" value="2"}% %META:FIELD{name="Tmakr" title="Témakör" value="történelem-ismeretterjesztés"}% %META:FIELD{name="raijelenlt" title="Órai jelenlét" value="nem kötelező"}% %META:FIELD{name="Jegy" title="Jegy" value="vizsga"}% %META:FIELD{name="Elvrtmin.munka" title="Elvárt min. munka" value="semmi"}% %META:FIELD{name="Minimumrajrjegy" title="Minimumra járó jegy" value=""}% %META:FIELD{name="Elvrtmax.munka" title="Elvárt max. munka" value="semmi"}% %META:FIELD{name="Munkrajrjegy" title="Munkára járó jegy" value=""}%