Az internetmédia kérdései

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Ez az oldal a korábbi SCH wiki-ről lett áthozva. Az eredeti változata itt érhető el.

Ha úgy érzed, hogy bármilyen formázási vagy tartalmi probléma van vele, akkor kérlek javíts rajta egy rövid szerkesztéssel.

Ha nem tudod, hogyan indulj el, olvasd el a migrálási útmutatót


Internetmédia

Halácsy Péter tartja a MOKK-ból (Média Oktató és Kutató Központ), az órák beszélgetős jellegűek, heti egyszer másfél óra a MOKK-ban (St. ép 302 környékén). Két ZH van belőle, az órán elhangzottakat kéri vissza és nem árt azokat a cikkeket elolvasni, amiről órán beszél. Ha valakit érdekel a téma és bejár(!) könnyen szerezhet jó jegyet.

Az alábbi beszámolókban több helyen hivatkoznak esszé írásra. Esszét már NEM kell írni, ZH-k vannak helyette.

Mottó: Az offtopic, mint szociológiai konstrukció :-)

-- Main.kir21659id - 2007.10.20.

Angolul nem árt tudni egy kicsit, mert óra közben a neten is mutat dolgokat.

Témák az év folyamán:

  • új média
  • közösségek
  • kollaboratív filtering
  • social softwares
  • interfészek


Alapvetően érdekes!

Az anyag első feléből van írott jegyzet, a többiről nincs. Nem jár automatikusan az ötös, de ha többnyire bejársz órára akkor megadja az ötöst szó nélkül. A vizsgán voltak jópáran olyanok akikkel ott találkozott először, az ő jegyeik a 2-3 intervallumban mozogtak (mert persze azt sem tudták miről van szó ha kérdezett valamit, meg zh-t sem írtak).

A tárgynak saját levlistája van, amin néha jönnek újabb információk a következő órával kapcsolatban, és kérdezni is lehet.

Egyszóval ha tudni akarod miről szól ma a web és nem vagy lusta bejárni akkor nagyon ajánlott!

A tárgy honlapja letölthető jegyzetekkel és tematikával: MOKK / Az internetmédia kérdései

A Neptunban a tárgy leírásánál is vannak infók, Halácsy Pétertől. ( > ezt vajon bemásolhatnám ide?? ) (Az Adatvédelem és információszabadság tárgyon tanultak szerint igen, mivel a felsőoktatást közpénzből finanszírozzák, így a kapcsolódó információk közérdekűnek számítanak -- Peti)

Behálózott kultúra - tavalyi házi feladat


Én 2006 tavaszán vettem fel, az első órán közölte az előadó, hogy 2 házidoga kell, darabja 10 pont, azért 2, mert az elsők nem szoktak jól sikerülni, és szumma 12től 2es... hogy ezt teljesen komolyan gondolta-e azt nem tudom, de nekem alapvetően unszimpatikus volt az emberke, így aztán többször be se mentem... Ha nagyon érdekel a téma akkor jó lehet, de mint "ingyenkredit" nem ajánlom. Az órai jelenlét amugy nem kötelző, de ha nem vagy bent, valszeg fogalamd se lesz, miről és hogyan is kéne házit írni (ráadásul kettőt).

-- LatoBalazs - 2005.05.24. -- TitCar - 2006.04.14.


Nekem többségében tetszett, érdekes kérdésekről beszéltünk az órákon. Mitől közösség egy közösség, mitől működik, mi az a reputációs rendszer, mi az az új média, google, amazon, ilyesmik.

A jegyért két esszét kellett írni. Az elsőt sajnos pont a ZH időszak kezdetén-közepén kellett beadni, a másodikat pedig a szorgalmi időszak végére. Ez lehet az első javított változata is. Az esszé gyakorlatilag irodalomfeldolgozás valamilyen kereső segítségével. Nem árt olyan dolgokat mutatni, amit a tanár sem ismer, de ezeket majd előadáson úgyis elmondja. Mármint a követelményeket :-)

-- palacsint - 2006.09.09.

%META:FORM{name="KozismeretiForm"}% %META:FIELD{name="Trgy" title="Tárgy" value="Az internetmédia kérdései"}% %META:FIELD{name="Trgykd" title="Tárgykód" value=""}% %META:FIELD{name="Tanszk" title="Tanszék" value="MOKK"}% %META:FIELD{name="Elad" title="Előadó" value="Halácsy Péter"}% %META:FIELD{name="Kreditszm" title="Kreditszám" value="2"}% %META:FIELD{name="raszm" title="Óraszám" value="2"}% %META:FIELD{name="Tmakr" title="Témakör" value="mérnöki"}% %META:FIELD{name="raijelenlt" title="Órai jelenlét" value="nem kötelező"}% %META:FIELD{name="Jegy" title="Jegy" value="zh"}% %META:FIELD{name="Elvrtmin.munka" title="Elvárt min. munka" value="semmi"}% %META:FIELD{name="Minimumrajrjegy" title="Minimumra járó jegy" value="2"}% %META:FIELD{name="Elvrtmax.munka" title="Elvárt max. munka" value="kis utánaolvasás - kis munka"}% %META:FIELD{name="Munkrajrjegy" title="Munkára járó jegy" value="5"}%