Asztalitenisz

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

2013

Az órákat a Sport Központban tartják az egyik kosárpályán. Asztalokat, labdát, szükség esetén ütőt is biztosítanak, bár utóbbi elég gagyi, úgyhogy inkább saját ütőt vigyetek. A tanárom Harka László volt. Megmutogatta hogy kell tartani az ütőt, hogy üssünk, volt egy két asztal nélküli gyakorlat, egyszer meg is futtattatott minket. Az idő többi részében csak úgy játszogattunk, néha meccseztünk is.

-- Sidel - 2013.04.05.

2006

Az asztalitenisz, egyszerűbb nevén a pingpong az egyik legnépszerűbb tesi-szakág, általában gyorsan betelnek a kurzusok.

A Hauszmann Alajos utcai tornateremben vannak az edzések, heti egy alkalommal. Az órarendben két óra (2 x 45 perc) van elkerítve a testnevelésekre, ez a pingpongnál gyakorlatban úgy néz ki, hogy féltől félig tart, azaz ha 12.15-14.00-ig van az órarendben, akkor 12.30-ra kell átöltözve megjelenni a teremben, és 13.30-ig tartják az órát.

A tornaterem a földszinten található, az öltözők az emeleten. Sok lopás szokott előfordulni, ezért ajánlatos az értéktárgyakat, telefonokat, pénztárcát (esetleg az összes cuccot) magatokkal vinni a tornaterembe.

Én öt félévet pingpongoztam eddig, bár az 5. az eléggé lazán volt véve:) Az első négy félévben négy különböző tanárnál voltam, róluk az emlékeim:

  • Tóth Károly: legjobb. Amikor megkértük, akkor még iskolázott is velünk (gyk. mint egy igazi edző).
  • Harmati Sándor: (emlékek felidézése folyamatban)
  • Vocskó György: (emlékek felidézése folyamatban)
  • (emlékek felidézése folyamatban)

-- Markert Laci - 2006.05.29.