Aikido

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

2006

Az aikido egyike azoknak a sportoknak a BME-n, ami igazából elsősorban nem tesiként működik, de úgy mellesleg adnak érte aláírást is. Ez elsősorban a magasnak tűnő, havi 5000 forintos havidíjban, másodsorban az edzésen részt vevő nagylétszámú külsősök és egyéb bizonytalan személyek jelenlétében tükröződik. ("Nem te vizsgáztál ma nálam az ELTE-n?")

A havidíj az esetlegesen lerakott, de persze nem kötelező vizsgák által mérséklődhet, és egyébként sem tűnik olyan magasnak, ha figyelembe vesszük, hogy ezért cserébe kezdetben akár heti 4*2 (később még több) edzéslehetőség is járhat. (Kezdő edzés k,cs 19.30-21.00, p 17.00-18.30, többi időpont csak akkor érdekes, ha az ember ott van már egy ideje...) Katalógus nincsen, aki ennyiért akar aláírást vásárolni magának, az nyugodtan tegye...

Felszerelés későbbiekben fehér aikidos ruha (gí), ha máshonnan van hasonló, természetesen az is jó. Ha még nincsen, illetve csak kipróbálni szeretnéd (első két hét ingyenes), akkor egy hosszú melegítő alsó illetve felső is megteszi.

Ajánlom mindenkinek, aki jó hangulatú edzések keretében akar heti pár órát (vagy kicsit többet) mozgással (néha beleinek kiköpésével), esetleg japán kultúra (nem kell félni, azért nem nyomják le az ember torkán) megismerésével eltölteni . Érdemes előtte megnézni egy edzést, illetve az esti buszok menetrendjét is, nincs szebb annál, mint 40 percet várni a 22.50-s buszra az Etele téren. :)

-- Luxa - 2006.05.29.