Adatbányászati algoritmusok

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Ez az oldal a korábbi SCH wiki-ről lett áthozva. Az eredeti változata itt érhető el.

Ha úgy érzed, hogy bármilyen formázási vagy tartalmi probléma van vele, akkor kérlek javíts rajta egy rövid szerkesztéssel.

Ha nem tudod, hogyan indulj el, olvasd el a migrálási útmutatót


Tantárgy adatlap: https://www.vik.bme.hu/kepzes/targyak/VIMA9068/
Tanszéki honlap: http://www.cs.bme.hu/~bodon/magyar/adatbanyaszat/

Régi Info Site, 2003

A tantárgy bevezetést nyújt az algoritmikus adatbányászatba. A hallgatók megismerhetik a legfontosabb asszociációs szabálykinyerő, epizódkutatási, korrelációkinyerő, hasonlóságfelismerő és klaszterező algoritmusokat, ezen kívül megismerkedhet az intelligens webes keresés részleteivel.

-- Peti - 2006.03.05.

Samirello - 2007.01.14.

A tárgy erősen matematikai alapokon bevezetést nyújt az adatbányászat legismertebb algoritmusaiba. A tárgyból egy félévközi zárthelyi van, amely kiváltható egy cikk elolvasásával, amelyet elő kell adni, és írni kell belőle egy 3-4 oldalas magyar nyelvű összefoglalót. A ZH kiváltható még programozási feladattal is. A félév végén írásbeli vizsga van.

%META:FORM{name="ValaszthatoForm"}% %META:FIELD{name="Trgy" title="Tárgy" value="Adatbányászati algoritmusok"}% %META:FIELD{name="Trgykd" title="Tárgykód" value="VIMA9068"}% %META:FIELD{name="Tanszk" title="Tanszék" value="SZIT"}% %META:FIELD{name="Elad" title="Előadó" value="Bodon Ferenc"}% %META:FIELD{name="Kreditszm" title="Kreditszám" value="5"}% %META:FIELD{name="raszm" title="Óraszám" value="4"}% %META:FIELD{name="Terlet" title="Terület" value="Matematika"}% %META:FIELD{name="raijelenlt" title="Órai jelenlét" value="nem kötelező"}% %META:FIELD{name="Jegy" title="Jegy" value="zh , vizsga "}% %META:FIELD{name="Elvrtmin.munka" title="Elvárt min. munka" value=""}% %META:FIELD{name="Minimumrajrjegy" title="Minimumra járó jegy" value=""}% %META:FIELD{name="Elvrtmax.munka" title="Elvárt max. munka" value=""}% %META:FIELD{name="Munkrajrjegy" title="Munkára járó jegy" value=""}%