Zenei jelfeldolgozás

A VIK Wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Dr. Bank Balázs Lajos (vitalap | szerkesztései) 2023. augusztus 17., 13:43-kor történt szerkesztése után volt.
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

A tárgy célja, hogy a hangstúdiókban, zeneiparban használatos eszközök, szintetizátorok, effektek működését, és az ezekhez kapcsolódó jelfeldolgozási ismereteket átadja, de nem csupán felhasználói szinten, hanem olyan mélységben, hogy meg tudd írni a saját virtuális analóg szintetizátorodad vagy gitáreffektedet. Hasznos, ha emlékszel még, mi az a Fourier-, ill. z-transzformáció, de az első pár óra ezen alapok átismétléséről szól.

A tárgy táblás előadás, MATLAB demókkal fűszerezve. Házi feladatként valamilyen effektet vagy szintetizátort valósítotok majd meg MATLAB-ban, C++-ban vagy egyéb választott platformon. Ha valaki az előadások 80%-án jelen van, és kíváló házi feladatot készít, az megajánlott jelest kap.

A tárgy tematikája:

https://www.mit.bme.hu/oktatas/targyak/vimijv31/jegyzet

Adatlapja:

https://portal.vik.bme.hu/kepzes/targyak/vimijv31

A tárgyat a tanszék jellemzően két-három évente indítja, így ha érdekel a téma, érdemes figyelni, hogy az adott félévben ki van-e írva (2023. őszi félévben meg van hirdetve).