Webportálok fejlesztése - Kedvcsináló

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
← Vissza az előző oldalra – Webportálok fejlesztése

Péter

Én tavasszal vettem fel, nem volt annyira vészes tárgy, ha bejártál órákra, az alapoktól kezdtek mindent. Főként aspx-ben fejlesztettünk (.NET 2003 keretrendszerben). Házit kellett csinálni, amire megajánlott jegyet lehetett kapni, illetve ha nem kaptál, akkor szóbeli vizsga volt. 2006. tavasszal már VS 2005-ben fejlesztettünk -- Peti

Kovi

Ha most kezded az aspx-et, akkor jól neki kell állni, hogy megajánlott jegyes házit csinálj.

Az előadások nekem tetszettek, sok érdekes dolgot mondott el Balássy Gyuri (AUT), viszont vizsgán nagy részét kérték is. azért jó jegyek szoktak lenni, meg az aspx miatt is érdemes.

Labor is van, itt együtt csináljuk az oldalakat a gyakvezérrel (ő már jól ismeri a Microsoft kód-kiegészítését (Intellisense), és elég gyorsan ír, de mindig szóltunk neki :)). A labor sem kötelező.

Szukuro

Valójában az aspx a kisebb része a dolognak, mivel az főleg csak a kinézet az meg gyakorlatilag drag&drop. Ami inkább szükséges az .NET keretrendszer ismerete, azon belül is C# ismeretek (azért nem vészes ha nincs). Ajánlott még ADO.NET esetleg XML.NET de ezekből az alapoktól tanítják meg amit használni kell.

Az Intellisense-t meg tényleg ajánlott szeretni :)

Gery

Ha nincsen HTML, CSS, C# alaptudásod, akkor nem ajánlom. Egyébként van belőle heti 1 előadás (webportálokról általánosan), és 1 gyakorlat (ASP.NET). A gyakorlat olyan tempóban megy, hogy én az alaptudásom ellenére az első órákat szinte egyáltalán nem tudtam követni.

Bár ha Visual Studio 2003-al (köv. félévben 2005-el) jóban vagy, akkor menni fog.

habib - 2006.06.01.

Csak gyakorlatokra jártam, mivel ütközött az előadás időpontja, így nem teljes az én rálátásom az anyagra, de megpróbálom: Gyakokon ajánlott részt venni, a háziban csak azt kérik, ami ott volt, ha minden működik, és minimálisan többet alkotsz, megvan a megajánlott ötös. Legjobb, ha az év végi gyakokat távoli asztallal már egyből a házi feladatban implementálod, úgy nem kell kétszer megírni. :) Vizsgára kizárólag az előadás anyaga kellett, többiek elmondása alapján 1 nap tanulás elég lehet rá, de sztem egyszerűbb házit normálisan megírni.

Toto, 2007. 09. 04., info2003@

Az előadásra nem jártam be, csak a gyakorlatra, az nem volt rossz. Elég tempósak a laborok, és nem árt hozzá némi c# ismeret. A félév végére a leadandó házit elvileg a gyakorlatok anyagából is össze lehet ollózni, szal az alapján meg kell tudnod írni egy fórumot/galériát/hírportált, vagy más nem túl bonyi rendszert. Bár a megajánlott 5-ösért azért 1 hetet végig szívtam az utolsó héten :), részemről megérte a tárgy a befektetett energiát.

dög - 2008. tavasz

Szerintem megéri bejárni előadásra, érdekes, szemléletes, jó az előadó. A gyakorlatok szintén nagyon jók (VS2008, ASP.Net 3.5), az ASP.Net még úgy is könnyűnek tűnik, ha sose láttad, egy perc alatt összekattintasz loginnal, adminnal, profilokkal, mindennel egy oldalt. DE. Ha (hozzám hasonlóan) sose programoztál ASP.Net-ben, ne bízz abban hogy az utolsó (két..!) hétben majd összedobsz egy megajánlott jegyes házit, én legalábbis az utolsó napokban már azért szenvedtem hogy valami működjön, és a gyakvezér még így is húzta a száját, hogy aláírást adjon (amúgy jogosan..:). Nem azt mondom, hogy nehéz, de csak az öt gyakorlat anyagából maximum egy adminolható galériát tudsz majd összedobni... Gyakorolni kell évközben, nincs mese (mint minden progos tárgynál). Vizsgán Balássynál voltam, nagyon korrekt, ha bejártál, már tudsz annyit ami a 4-5-höz kell. -- dög - 2008.07.23.