Villanykari Közélet

A VIK Wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Szedjani (vitalap | szerkesztései) 2013. május 20., 00:49-kor történt szerkesztése után volt. (→‎Simonyi Károly Szakkollégium: Csoportok)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Sablon:RightTOC

A kari közélet egy elsőre bonyolult rendszerbe tagozódik. Számtalan öntevékeny kör működik, mindenki megtalálhatja az érdeklődési körének megfelelő csoportot. A körök többsége a Schönherz Kollégiumban működik, de számtalan lehetőség található a Nagytétényi úti kollégiumban is.

A közélet összefogásáért a Kollégiumi Bizottság felel.

Reszortok

Simonyi Károly Szakkollégium

A Simonyi Károly Szakkollégium célja, hogy segítse a szakmai ötleteid megvalósítását, lehetővé téve, hogy az egyetem elméleti oktatása mellett a gyakorlatban is kipróbálhasd magad. A Simonyi fogja össze a Schönherz Zoltán Kollégium több évtizedes múltra visszatekintő szakmai köreit.

Elnöke Tóth Ferenc.

Körök:

Csoportok:

Inaktív körök:

Kultúr Reszort

A Kultúr Reszort a Schönherz kultúrával és művészettel foglalkozó köreit tömöríti egy nagy csoportba. A reszortban és a körökben lehetőség van a hobbidnak élni, olyanokat csinálni amik boldoggá tesznek. A reszortunk egy nagyon fontos célja, hogy a hallgatók, ne válljanak szakbarbárrá. A körök rendszeres rendezvénye a KultúrNight.

Reszortvezető: Szalóki Gábor

Körök:

Inaktív körök:

Szolgáltató Reszort

A Szolgáltató Reszort azokat a köröket tömöríti magába, melyek valamilyen nem kulturális jellegű szolgáltatást nyújtanak a Ház lakóinak. Ez főleg a kajás köröket jelenti.

Reszortvezető: Nagy Árpád Péter

Körök:

Inaktív körök:

Sport Reszort

A Sport reszort foglalja magába a Házban a sportért tenni kívánó embereket. A lehetőségek köre széles, rengeteg különböző sportban kipróbálhatják magukat a kollégisták vagy akár valami újat is behozhatnak a jelenlegiek közé.

Reszortvezető: Hoffmann Péter

Körök:

Inaktív körök:

Bulis Reszort

A Bulis Reszorthoz tartozó körök közül némelyek nagy hagyományokkal bírnak, míg vannak köztük igen frissnek mondható, régi és új szemléleteket egyesítő körök is. Céljuk, hogy mindig legyen lehetősége a házban élő embereknek a kikapcsolódásra, egy jó bulizásra, és hogy ezt ne csak egyféle módon tehessék meg.

Reszortvezető: Makkos Miklós

Körök:

Inaktív körök:

TTNY Reszort

A TTNY reszort a Nagytétényi úti kollégium lakói számára nyújt kikapcsolódási lehetőségeket, kulturális programokat, illetve a szakmai fejlődéshez segítséget. Köreinkben együtt tevékenykednek a 3 egyetem hallgatói (BME, ÓE, ELTE), így lehetőség nyílik megismerni más gondolkodásmódú embereket és mindenféle tapasztalatot, gondolatot megosztani egymással.

Reszortvezető: Fehér Csaba

Körök:

Kollégiumi Felvételi és Érdekvédelmi Reszort

A Kollégiumi Felvételi és Érdekvédelmi Reszort (KOFER) felel a kollégiumi felvételi zökkenőmentes lebonyolításáért illetve a kollégiumban élő szintközösségek életszínvonalának növeléséért, a szintközösségek képviseletéért.

Reszortvezető: Goretity Dániel

Körök:

Szent Schönherz Senior Lovagrend

A Szent Schönherz Senior Lovagrend (SSSL) főleg a Karra kerülő elsőéves hallgatók egyetemi és közösségi beilleszkedésével foglalkozik. Ezen felül segítséget nyújt a kollégium más szervezeteinek az utánpótlás keresésben, ezen szervezeteknek az elsősökkel kapcsolatos döntéseik előkészítésében, meghozatalában. Legtöbb rendezvényünk első évesekkel kapcsolatos, pl. a Gólyatábor, Gólyahét, Gólyabál.

Nagymester: Kelemen András

Egyéb fontos csoportok, szervezetek

Rendezvények, hagyományok

Schönherz Qpa

A kari élet legfontosabb rendezvénye.

Bővebben...

Csillagtúra

A kari élet másik több évtizedes hagyományokkal bíró eseménye.

Bővebben...

Lovagrendi rendezvények

DSK rendezvényei

Schönherz Nyári Tábor

A kari közélet fontos történése. A körök és reszortok itt döntenek a fejlesztési és működési keretek felhasználásáról.

Bővebben...

Mad World

Budapest egyik legnagyobb egyetemi bulisorozata.

Bővebben...

Ballagó hét, Ballagás

A villanykaron több évtizedes hagyománya van az egyetemtől való búcsúzásnak.

Bővebben...

Foltos pulcsi

A villanykari pulcsi a legmeghatározóbb ismertető jele egy villanykarosnak. Ha még nem rendelkezel vele, feltétlenül szerezd be a Pulcsi és FoltMékörtől.

Bővebben...

Szintsüti

A kollégiumba vasárnap este visszaérkezők a liftközben gyülekeznek és megosztják egymással az otthonról hozott végtelen mennyiségű házisütit. A szintgyűlés informális változata, Zita találta ki az első Gólyahét rendezésekor.

Egyéb

Archívum

A Schönherz történelme

1962 - 1972 - 1981 - 1993 - 1999 - 2003 - 2004 - 2005 - 2006 - 2007 - 2008 - 2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 - 2015 - 2016 - 2017 - 2018 - 2019 - 2022 - 2023