Villamos gépek elmélete és tervezése

A VIK Wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Szikszayl (vitalap | szerkesztései) 2013. augusztus 12., 19:12-kor történt szerkesztése után volt. (Szikszayl átnevezte a(z) Villgep lapot a következő névre: Villamos gépek elmélete és tervezése)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Ez az oldal a korábbi SCH wiki-ről lett áthozva. Az eredeti változata itt érhető el.

Ha úgy érzed, hogy bármilyen formázási vagy tartalmi probléma van vele, akkor kérlek javíts rajta egy rövid szerkesztéssel.

Ha nem tudod, hogyan indulj el, olvasd el a migrálási útmutatót


-- Main.ynis - 2012.04.12.

Villamos gépek elmélete és tervezése

A tárgyat Vajda István (Pista) tartja. A honlapon fenn vannak a diák a szokásos jelszóval. A tárgyra érdemes bejárni, mivel a Tanár Úr igen szeret beszélni és nagyon elkalandozik sokfele. A tárgy igen érdekes, de egyben fárasztó is a folyamatos figyelés miatt.

A gyakorlatot Györe Attila tartja. A gyakorlat véges elemes szimulációs programmal történik név szerint a Quickfield. Van belőle student (255 csomópontot enged) verzió, így otthon is lehet gyakorolni. Kb 6 gyakorlat van abból 4 Quickfield 2 pedig tantermi számolós. A szimulációs gyakorlatokból jegyzőkönyvet kell készíteni, melyre jegyet kap az ifjonc.

Számonkérés:

  • ZH-n 2 elméleti kérdés van Pista anyagából, illetve van egy számolós, szimulálós PC előtt.
  • Vizsga csak szóbeli és csak a Pista anyagából. A vizsga igen hosszadalmas, végigkérdez mindent. Az ellenőrző kérdésekből jelöl ki egy kisebb témakört (tehát nincsntétel húzás).

A jegy rosszul van fenn a honlapon (2012.06.03). A jegy áll 1/3 (Zh+gyak jegy) + 2/3 vizsga jegyből.

Tanszéki honlap: http://www.vet.bme.hu/okt/msc/vgh/vget/index.htm

Adatlap: https://www.vik.bme.hu/kepzes/targyak/VIVEM173/

Quickfield Student: http://www.quickfield.com/free_soft.htm