VIKWiki:Kvíz

A VIK Wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Palotasb (vitalap | szerkesztései) 2013. február 10., 14:51-kor történt szerkesztése után volt. (→‎Műhely: linkek frissítése)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Ez a Kvízprogram fejlesztői oldala, technikai leírása. Véleményezni, hozzászólni a vitalapon vagy a levlistán lehet.

Célok

A cél egy olyan modul létrehozása, amivel könnyen lehet kvízeket létrehozni olyan módon, hogy azok könnyen szerkeszthetőek legyenek, és a böngészőben interaktív módon ki lehessen őket tölteni egy-egy tetszőleges téma gyakorlásához.

Technikai megvalósítás

A kérdések egy wikioldalon vannak, wikioldalként szerkeszthetők a válaszokkal és a hozzájuk tartozó metaadatokkal együtt (milyen típusú a kérdés, melyik a jó válasz). Minden témakörhöz, kérdéscsoporthoz egy oldal tartozik, ezen van felsorolva az összes kérdés.

A wikihez linkelünk egy JavaScript programot, ami minden betöltődés után ellenőrzi, hogy az oldalon vannak-e a kvízkérdések, és ha igen, akkor azokat átformázza a megfelelő interaktív formára, hogy azt ki lehessen tölteni.

Műhely

  • Segítség:Példakvíz – egy példakvíz, amivel lehet kísérletezni, szerkesztgetni
  • Sablon:Kvízoldal – a kvízoldal sablon, amit be kell szúrni egy oldalra, hogy abból az oldalból egy kvíz legyen
  • Sablon:Kvízkérdés – a kvízkérdés sablon, amit minden kvízkérdés minden válaszcsoportjában a válaszlehetőségek elé be kell szúrni, hogy tudni lehessen, melyik a jó válasz
  • Kategória:Kvíz – ebbe a kategóriába kerülnek bele automatikusan a kvízek