„VIKWiki:GYIK” változatai közötti eltérés

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
(Új oldal, tartalma: „{{GlobalTemplate|Main|GyikFarm}} __TOC__ ==Vir/InfoSite/VillanySite gyik== ===Regisztráció, felhasználói adatok=== ====Aktív BME VIK hallgató vagyok: mit tegy…”)
 
a
 
(37 közbenső módosítás, amit 5 másik szerkesztő végzett, nincs mutatva)
1. sor: 1. sor:
{{GlobalTemplate|Main|GyikFarm}}
+
{{GYIK}}
  
 +
== Wikiről általában ==
  
__TOC__
+
=== Definíciók ===
  
==Vir/InfoSite/VillanySite gyik==
+
; Mi az a ''wiki''?
 +
: A '''wiki''' az általános megnevezése egy olyan webhelynek, amelynek az oldalait közösen, demokratikusan szerkeszthetik egy közösség tagjai. Ilyen a [http://hu.wikipedia.org/ Wikipédia] vagy a VIK Wiki (ez) is. A háttérben egy tartalomkezelő-szoftver (lásd lentebb) alakítja át az szerkesztők által megírt szöveges fájlokat szépen formázott weboldalakká.
  
===Regisztráció, felhasználói adatok===
+
; Mit csinál a tartalomkezelő-szoftver?
====Aktív BME VIK hallgató vagyok: mit tegyek, hogy használhassam az Információs Rendszert?====
+
: A tartalomkezelő-szoftver kezeli a wikire feltöltött fájlokat, egy adatbázisban tárolja az összes cikk (és azok összes korábbi verziójának) tartalmát, és a webhely látogatóinak azt egy emészthető formában prezentálja. Hogy pontosan hogyan alakítja át a szöveges tartalmat egy HTML-oldallá, vagy hogyan kezeli a feltöltött fájlokat, az a konkrét tartalomkezelő-szoftveren múlik.
Az adatbázis tartalmazza az adataidat, így Neked csak a Neptun kódodat kell megadnod a Regisztráció oldalon. Az emailcímed, és néhány kiegészítő adatod megadása azonnal hozzá tudsz férni az oldalakhoz.
 
  
----
+
; Mi az a ''MediaWiki''?
 +
: A '''[http://www.mediawiki.org/ MediaWiki]''' az új VIK Wiki tartalomkezelő-szoftvere. Sokan mások, köztük az összes Wikipédia is ezt használja.
  
====Végzett/elbocsátott BME VIK hallgató vagyok: mit tegyek, hogy használhassam az Információs Rendszert?====
+
=== Frissítéssel kapcsolatos információ ===
Az adatbázis tartalmazza az összes - 1998 őszén aktív nappali és phd képzésen levő hallgató adatait. Ez azt jelenti, hogy ha ebben az időszakban még aktív egyetemista voltál, akkor a NEPTUN kódod segítségével be tudod magad regisztrálni ugyanúgy mintha aktív hallgató lennél (lásd 1.1 pont). Amennyiben nem emlékszel a NEPTUN kódodra, úgy vedd fel a kapcsolatot a felhasználó adminisztrátorok valamelyikével, és kérd a segítségét.
+
A kari információs portálok teljes története elolvasható [http://kir-dev.sch.bme.hu/wiki/ itt]
Ha 1998 előtt végeztél egyetemi pályafutásoddal, akkor külsősként kell magad regisztrálnod, melyet ugyancsak a fenti regisztráció lapon tehetsz meg. Egyszerűen hagyd üresen a NEPTUN kódot kérő űrlapot, aminek hatására egy másmilyen űrlap kitöltésével kaphatsz hozzáférést a rendszerhez.
 
  
----
+
; Miért kellett lecserélni a régi VIK Wikit az újra?
 +
:A cserének több oka volt:
 +
*Egyrészt az elavult (nem frissített, hiszen senki nem értett hozzá) TWiki tartalomkezelőről váltottunk az annál jobb, modernebb MediaWikire, követve a jelenlegi webkettes trendeket.   
 +
*Másrészt a régi Wiki feltöltött anyagainak minősége, a fájlok áttekinthetősége az évek során annyira leromlott (kusza, átláthatatlan linkelések, redundáns, újra és újra feltöltött anyagok .zip és .rar formátumban, rengeteg elavult információ), hogy muszáj volt tiszta lappal indulni. Az új oldalra próbáljuk az elérhető legfrissebb segédanyagokat feltölteni, a régebbi, de még értékes, használható fájlokkal együtt.
  
====Nem vagyok és nem is voltam a BME hallgatója, de szeretnék hozzáférni a rendszerhez, mert gyakran járok a kollégiumban, tagja vagyok az x körnek.====
+
; A régi Wikin fent volt egy kidolgozásom, most eltűnt, mit csináljak?
Regisztráld be magad a fenti lapon - a neptun kód mezőt hagyd üresen.
+
: Töltsd át az új felületre! A régi oldal továbbra is elérhető  [http://wiki-old.sch.bme.hu/ ezen]a címen. Nincs más dolgod, mint letöltöd onnan a tartalmat, és felteszed ide. A fájlfeltöltéshez segítség található itt: [[VIKWiki:F%C3%A1jlfelt%C3%B6lt%C3%A9s|Fájlfeltöltés]]
  
----
+
; Miért most, félév közben lett lecserélve az oldal?
 +
: A most (2013. április) létrejött csere egy több éves tervezés és fejlesztés eredménye. Számos kör és ember dolgozott azon, hogy az átállás és a használat minél gördülékenyebb legyen.
  
====Regisztráltam már magamat, de elfelejtettem a jelszavam. Mit tegyek?====
+
=== Tudok segíteni régi oldalak átmentésében? ===
A belépés menüpont alatt találsz egy "Kérj új jelszót" linket, ahol email-címed vagy NEPTUN kódod megadásával a regisztrált email-címedre új jelszót kaphatsz.
 
Ha végképp elakadtál vagy egyéb problémád van, írj bátran egy emailt egy adminisztrátornak.
 
  
----
+
;Találtam egy olyan oldalt az új Wikin, ami még nincs rendesen megcsinálva. Szeretnék segíteni, hol kezdjem?
 +
:Olvasd el a '''[[VIKWiki:Oldalak migrálása a régi wikiről]]''' oldalt, oda van minden leírva, amit tudni kell ahhoz, hogy el tudj indulni.
  
===Doktár===
+
== Szerkesztéssel kapcsolatos kérdések ==
====Mi az a doktár?====
 
A dokumentumtár különböző dolgok (file-ok, linkek, szöveges megjegyzések) könyvtársuktúrában való, rendszerezett tárolására szolgál. A doktár motorja szolgálja ki az Infosite-ot és a Villanysite-ot is.
 
  
----
+
=== Szövegszerkesztéssel kapcsolatos kérdésem van ===
  
====Hogy tudom használni?====
+
Olvasd el a '''[[Segítség:Szerkesztés]]''' oldalt, oda van leírva minden. Ha éppen szerkesztesz egy oldalt, akkor alul a ''Lap mentése'' gombbal egy sorban, jobb oldalt is van egy [[Segítség:Szerkesztés|Szerkesztési segítség]] című link, arra is rákattinthatsz bármikor, ugyanoda visz.
File-t letölteni, könyvtárba lépni értelemszerűen az adott tétel nevére kattintva lehet. A doktárban különválik a megjelenítés a szerkesztő felülettől. A szerkesztőfunkciók előcsalogatásához kattints a jobb felő sarokban lévő 'Szerkesztő funkciók' ikonra. Ekkor egy csomó új ikon jelenik meg, amik segítségével törölhetsz, másolhatsz, áthelyezhetsz, módosíthatsz - ha meg van a megfelelő jogosultságod hozzá.
 
  
----
+
=== Ha úgy akarom formázni a szöveget, hogy ___, akkor mit csináljak? ===
  
====Hogy működik a jogosultságrendszer?====
+
Szóval szövegszerkesztéssel kapcsolatos kérdésed van. Lásd: [[Segítség:Szerkesztés]]
A könytárakhoz lehet jogokat (olvasás, létrehozás, módosítás, törlés, könyvtárlétrehozás, könyvtármódosítás, könytártörlés, jogosultságmegváltoztatás, moderálás) rendelni. A jogosult lehet az összes felhasználó, a belépett felhasználók, egy csoport tagjai és adott ember is. A jogosultság rekurzíven öröklődik lefelé a könyvtárstruktúra mentén.
 
  
----
+
=== Ha be akarok szúrni valamilyen ábrát egy cikkbe, akkor mit csináljak? ===
  
====Hogy tudok file-t feltölteni?====
+
A [[VIKWiki:Oldalak migrálása a régi wikiről#Szerkesztés menete|Wiki HowTo oldalon a Szerkesztés menete résznél]] le van írva, hogy fájlt hogyan tudsz feltölteni. Ha csak képletet akarsz beszúrni, akkor a lásd a [[Segítség:Szerkesztés#Képletek beszúrása|Szerkesztési segítség]] oldalt.
File feltöltésekor megadhat a file egyéb adatait és azt is, hogy hol helyezkedjen el a könyvtárstruktúban, illetve az adott könytáron belül. Ha a szerkesztő funkciók nem láthatóak, akkor először a bal felső sarokban lévő 'Szerkesztő funkciók' ikonra kattints. Ezután válaszd ki a célkönyvtárban a kívánt pozíciót, majd ott kattints a fehér lapocskára. Ekkor kiválaszhatod az új elem típusát. Ezt követően adhatod meg a típustól függően az extraadatokat. File feltöltésekor a név a látható nevet jelenti, letöltéskor a file neve az lesz, ami felöltéskor volt. Megadhatsz a file-hoz kapcsolódó dátumot, a file nyelvét is. A tanulmányi oldalak esetén a file kategóriáját is beállíthatod.
 
  
----
+
=== Hogyan tudok feltölteni? ===
  
====Feltöltöttem egy file-t és azt írja ki, hogy 'engedélyezésre vár'. Ez mit jelent?====
+
;Van egy használható fájlom, hogyan álljak neki?
Az adminisztrátorok megadhatják, hogy melyik könyvtárban lehessen csak moderálással, illetve moderálás nélkül is új elemet létrehozni. Ezek szerint egy olyan könyvtárba töltöttél fel, ahol a szerkesztőknek előbb engedélyezni kell a dokumentumod megjelenését.
+
: Először nézd meg, hogy már fent van-e. Ha még nincs, akkor nevezd el a következőképp: ''<tantárgy>_<típus>_<dátum>.<kiterjesztés>'', például: ''Digit2_vizsga_2012-12-15.pdf'' vagy ''Valszám_zh_2008-04-25.jpg''. Ezután az oldalsó menüben kattints a [[:Speciális:Feltöltés|fájl feltöltése]] linkre.
 +
: A feltöltéskor célfájlnévként megadott név lesz innentől a hivatkozás alapja. Menj el a tantárgyi wiki oldalra, és a következőképp tudod belinkelni: ''<nowiki>[[Media:célfájlnév|megjelenített szöveg]]</nowiki>''.
 +
: Például: ''<nowiki>[[Digit2_vizsga_2012-12-15.pdf|Tavalyi vizsa]]</nowiki>'' esetén a "Tavalyi vizsga" linkre kattintva érhetjük el a fájlt, amit feltöltöttél.
  
----
+
;Egy rakás fájlom van, amit fel szeretnék tölteni. Mit csináljak?
 +
: Ha ezek mind képek (pl.: szkennelt jegyzet), akkor készíts belőlük egy .pdf fájlt, majd az előző pont alapján fel tudod rakni.
 +
: Ha ezek egymáshoz tartozó különböző fájlok (pl.: forráskód egy példaprogramhoz), akkor rakd be egy .zip-be és keress meg minket a wiki@sch.bme.hu címen.
  
====Hogyan tudok egy fájt lecseréni?====
+
;Miért nem tudok .zip-et feltölteni?
Töltsd fel az új fájlt, és jelezd a szerkesztőknek emailben, hogy mi helyett töltötted fel.
+
: Az előző wiki-n rengeteg tömörített fájl volt feltöltve, de ezek kezelése macerás volt, és az emberek nem használták vagy kitömörítve visszatöltötték. Emiatt sok volt a redundáns adat, amit most szeretnénk elkerülni.
  
----
+
===Hogyan tudok oldalt vagy fájlt törölni?===
  
====Hogyan lehet módosítani egy fájl jellemzőit?====
+
Nézz utána az [[VIKWiki:Oldal törlése|Oldal törlése]] szócikkben!
Küldj egy e-mailt a szerkesztőknek, és írd bele, hogy melyik entitásnál mit kell változtatni.
 
  
----
+
===Hogyan tudok átnevezni egy oldalt vagy fájlt?===
  
====Felvettem egy új entitást, de nem oda került ahol az új elem beszúrására kattintottam. Miért, mit tegyek?====
+
Bejelentkezést követően a jobb felső sarokban, Laptörténet gomb jobb oldalán található kis nyílra kattintva találod ezt a funkciót. Az átnevezés előtt nézz utána az [[VIKWiki:Új_oldal_létrehozása|elvi tudnivalóknak]]!
Kezdetben az összes doksinak azonos a helyszama. Az azonos helyszamuak eseten nem kerul kapasbol oda a doksi, ahova kellene, ilyenkor kell meg egy áthelyezés.
+
==Tartalommal kapcsolatos kérdések==
  
----
+
===Hibás vagy elavult fájlt találtam a Wikin, mit csináljak?===
 
+
Az oldalak átmentése során a Hallgatói Tudásbázis szerkesztői a lehető leggondosabban próbálták kirostálni a '''formailag''' hibás feltöltéseket. Az anyagok nagy száma miatt teljes '''tartalmi''' ellenőrzést végezni nem tudtak. Amennyiben hibákat találsz egy feltöltött dokumentumban, lehetőleg tölts fel egy javított verziót, vagy szólj valamelyik [[VIKWiki:Elérhetőségek|szerkesztőnek]].
====Lehet szimbolikus linket létrehozni?====
 
Igen, a könytárakra létrehozhatsz szimbolikus linket, de ehhez adminjogokra van szükséged. Ilyenkor a könytár több másik könyvtárból is elérhető. Ehhez a könytár neve mellett kattints a 'Másolás' ikonra, keresd meg azt a helyet, ahonnan szintén el akarod érni, és ott kattints a 'Beszúrás' ikonra.
 
 
 
----
 
 
 
====Mi ez a [+]/[-] a dokumentumok neve előtt?====
 
Segítségükkel testreszabhatod az adott könyvtár megjelenését: megjelenítheted, illetve elrejtheted egy elem leírását vagy akár egy szekciót is. Így például a vizsgaidőszakban már elrejtheted a tárgyhoz kapcsolódó ZH-k listáját. A könyvtár kinézetét a böngésződ sütiben tárolja, így amikor legközelebb visszatérsz, megőrződik ez a beállítás.
 
 
 
----
 
 
 
====Mik azok a Saját tárgyak?====
 
Megjelölheted az adott félévben hallgatott tárgyaidat. Ezeket a bal oldalon egy külön menüben érheted el, ráadásul az Info Site, illetve a Villany Site kezdőlapján megjelennek majd számodra az ezekhez a tárgyakhoz tartotó hírek, események. Az adott tárgy oldalán a jobb felső sarokban lévő 'Saját tárgy' ikonra kattintva vehetsz fel és törölhetsz egy tárgyat a listából.
 
 
 
----
 
 
 
====Mi az a vágólap?====
 
Megfelelő jogosultság esetén egy elemet könnyen áthelyezhetsz. Kattints az elem neve melletti 'Kivág' ikonra, ekkor a dokumentum a vágólapra kerül, de még nem tűnik el az eredeti helyéről. Ezután keresd meg a célkönyvtárt, és ott a kívánt helyen kattints a 'Beilleszt' gombra. Az áthelyezést a felső sorban lévő 'Megszakít' gombra kattintva abba is hagyhatod.
 
 
 
----
 
 
 
====Hogyan történik az anyagok értékelése? (avagy mik azok a kezek??)====
 
Egy anyag melletti OK (a hüvelykujj fent) vagy NEM OK (a hüvelykujj lent) ikonra kattintva értékelheted az adott anyagot 0-ásra vagy 1-esre. Miután valamelyikre kattintottál, az értékelésed bekerül az adatbázisba, az ikon helyett az értékelés visszavonása ikon jelenik meg, az anyag neve mellett pedig az értékelések átlaga lesz látható [0.6] formátumban. Ennek mérete egyre nő, színe pedig egyre élénkebbé válik az értékelések számának növekedésével. Az értékelés fölé víve az egeret megjelenik az értékelések száma.
 
 
 
----
 
 
 
===Könyvhirdetések===
 
====Hirdetés feladása====
 
Oldalt a menüben válaszd a könyvlistát. Megkapod az összes könyvet, ami az adatbázisban van. Ha közte van, amit hirdetni szeretnél, válaszd ki, majd a könyv adatlapján válaszd a hirdetés feladását.
 
Ha a kívánt könyv nincs a listában, válaszd a menüből az Új könyv felvételét. Miután megadtad a könyv adatait, a könyv adatlapján találod magad, ahol a hirdetés feladását kell választanod.
 
A hirdetésed 7 napig lesz látható, ennek leteltekor felugró ablakban kapsz értesítést.
 
 
 
----
 
 
 
====Hirdetés törlése====
 
Válaszd a hirdetéseim menüpontot. Az adott hirdetés alatti töröl-re kattintva törölheted.
 
 
 
----
 
 
 
====Módosítás ====
 
A törléshez hasonlóan. Módosításkor újraindul a 7 nap.
 
 
 
----
 
 
 
====Frissítés====
 
A frissítés hatására újraindul a 7 nap.
 
 
 
----
 
 
 
====Lejárt hirdetések====
 
7 nap után a hirdetésed átkerülnek a lejárt hirdetések közé. Ekkor rajtad kivül senki sem látja. Az itt lévő hirdetéseid ugyanúgy törölheted, módosíthatod, frissítheted, mint az aktív hirdetéseid.
 
 
 
----
 
 
 
===Tartalom===
 
(Itt az InfoSite tartalmával kapcsolatos kérdések találhatók, a "motorral" kapcsolatos kérdéseket a Doktár résznél találod)
 
 
 
====Mik azok az elágazó1/elágazó2 tárgyak?====
 
Régen ezek tényleg elágazó tárgyak voltak, és egy-egy szakiránycsoporthoz adtak alapot. Mára már csak a nevükben őrzik ezt a szerepet, nem számít, hogy melyiket veszed fel, ettől még mehetsz más szakirányra.
 
* Elágazó1 (6. félév):
 
** Beágyazott rendszerek
 
** Beszéd információs rendszerek;
 
* Elágazó2 (9. félév):
 
** Információmenedzsment
 
** Rendszeroptimalizálás
 
** Teljesítményelemzés
 
 
 
----
 
 
 
==Wiki gyik==
 
===Mi az a Wiki?===
 
A wiki lapok gyűjteménye, melyeket mindenki (vagy egy közösség minden tagja) szabadon módosíthat, bővíthet a böngészőjén keresztül. Nagyon hatékony csoportmunka eszköz, és kiváló lehetőség tudásbázis építésére.
 
 
 
----
 
 
 
===Gyengéd bevezetés a Wikibe===
 
[[TWikiBeginnersHowto]] (magyar)
 
 
 
----
 
 
 
===[https://wiki.sch.bme.hu/bin/view/Main/WebHome WikiIsmertető]===
 
 
 
-- [[SomodiTibor|SoTi]] - 2006.03.15.
 
 
 
 
 
[[Category:Main]]
 

A lap jelenlegi, 2020. augusztus 9., 11:32-kori változata

Wikiről általában

Definíciók

Mi az a wiki?
A wiki az általános megnevezése egy olyan webhelynek, amelynek az oldalait közösen, demokratikusan szerkeszthetik egy közösség tagjai. Ilyen a Wikipédia vagy a VIK Wiki (ez) is. A háttérben egy tartalomkezelő-szoftver (lásd lentebb) alakítja át az szerkesztők által megírt szöveges fájlokat szépen formázott weboldalakká.
Mit csinál a tartalomkezelő-szoftver?
A tartalomkezelő-szoftver kezeli a wikire feltöltött fájlokat, egy adatbázisban tárolja az összes cikk (és azok összes korábbi verziójának) tartalmát, és a webhely látogatóinak azt egy emészthető formában prezentálja. Hogy pontosan hogyan alakítja át a szöveges tartalmat egy HTML-oldallá, vagy hogyan kezeli a feltöltött fájlokat, az a konkrét tartalomkezelő-szoftveren múlik.
Mi az a MediaWiki?
A MediaWiki az új VIK Wiki tartalomkezelő-szoftvere. Sokan mások, köztük az összes Wikipédia is ezt használja.

Frissítéssel kapcsolatos információ

A kari információs portálok teljes története elolvasható itt

Miért kellett lecserélni a régi VIK Wikit az újra?
A cserének több oka volt:
  • Egyrészt az elavult (nem frissített, hiszen senki nem értett hozzá) TWiki tartalomkezelőről váltottunk az annál jobb, modernebb MediaWikire, követve a jelenlegi webkettes trendeket.
  • Másrészt a régi Wiki feltöltött anyagainak minősége, a fájlok áttekinthetősége az évek során annyira leromlott (kusza, átláthatatlan linkelések, redundáns, újra és újra feltöltött anyagok .zip és .rar formátumban, rengeteg elavult információ), hogy muszáj volt tiszta lappal indulni. Az új oldalra próbáljuk az elérhető legfrissebb segédanyagokat feltölteni, a régebbi, de még értékes, használható fájlokkal együtt.
A régi Wikin fent volt egy kidolgozásom, most eltűnt, mit csináljak?
Töltsd át az új felületre! A régi oldal továbbra is elérhető ezena címen. Nincs más dolgod, mint letöltöd onnan a tartalmat, és felteszed ide. A fájlfeltöltéshez segítség található itt: Fájlfeltöltés
Miért most, félév közben lett lecserélve az oldal?
A most (2013. április) létrejött csere egy több éves tervezés és fejlesztés eredménye. Számos kör és ember dolgozott azon, hogy az átállás és a használat minél gördülékenyebb legyen.

Tudok segíteni régi oldalak átmentésében?

Találtam egy olyan oldalt az új Wikin, ami még nincs rendesen megcsinálva. Szeretnék segíteni, hol kezdjem?
Olvasd el a VIKWiki:Oldalak migrálása a régi wikiről oldalt, oda van minden leírva, amit tudni kell ahhoz, hogy el tudj indulni.

Szerkesztéssel kapcsolatos kérdések

Szövegszerkesztéssel kapcsolatos kérdésem van

Olvasd el a Segítség:Szerkesztés oldalt, oda van leírva minden. Ha éppen szerkesztesz egy oldalt, akkor alul a Lap mentése gombbal egy sorban, jobb oldalt is van egy Szerkesztési segítség című link, arra is rákattinthatsz bármikor, ugyanoda visz.

Ha úgy akarom formázni a szöveget, hogy ___, akkor mit csináljak?

Szóval szövegszerkesztéssel kapcsolatos kérdésed van. Lásd: Segítség:Szerkesztés

Ha be akarok szúrni valamilyen ábrát egy cikkbe, akkor mit csináljak?

A Wiki HowTo oldalon a Szerkesztés menete résznél le van írva, hogy fájlt hogyan tudsz feltölteni. Ha csak képletet akarsz beszúrni, akkor a lásd a Szerkesztési segítség oldalt.

Hogyan tudok feltölteni?

Van egy használható fájlom, hogyan álljak neki?
Először nézd meg, hogy már fent van-e. Ha még nincs, akkor nevezd el a következőképp: <tantárgy>_<típus>_<dátum>.<kiterjesztés>, például: Digit2_vizsga_2012-12-15.pdf vagy Valszám_zh_2008-04-25.jpg. Ezután az oldalsó menüben kattints a fájl feltöltése linkre.
A feltöltéskor célfájlnévként megadott név lesz innentől a hivatkozás alapja. Menj el a tantárgyi wiki oldalra, és a következőképp tudod belinkelni: [[Media:célfájlnév|megjelenített szöveg]].
Például: [[Digit2_vizsga_2012-12-15.pdf|Tavalyi vizsa]] esetén a "Tavalyi vizsga" linkre kattintva érhetjük el a fájlt, amit feltöltöttél.
Egy rakás fájlom van, amit fel szeretnék tölteni. Mit csináljak?
Ha ezek mind képek (pl.: szkennelt jegyzet), akkor készíts belőlük egy .pdf fájlt, majd az előző pont alapján fel tudod rakni.
Ha ezek egymáshoz tartozó különböző fájlok (pl.: forráskód egy példaprogramhoz), akkor rakd be egy .zip-be és keress meg minket a wiki@sch.bme.hu címen.
Miért nem tudok .zip-et feltölteni?
Az előző wiki-n rengeteg tömörített fájl volt feltöltve, de ezek kezelése macerás volt, és az emberek nem használták vagy kitömörítve visszatöltötték. Emiatt sok volt a redundáns adat, amit most szeretnénk elkerülni.

Hogyan tudok oldalt vagy fájlt törölni?

Nézz utána az Oldal törlése szócikkben!

Hogyan tudok átnevezni egy oldalt vagy fájlt?

Bejelentkezést követően a jobb felső sarokban, Laptörténet gomb jobb oldalán található kis nyílra kattintva találod ezt a funkciót. Az átnevezés előtt nézz utána az elvi tudnivalóknak!

Tartalommal kapcsolatos kérdések

Hibás vagy elavult fájlt találtam a Wikin, mit csináljak?

Az oldalak átmentése során a Hallgatói Tudásbázis szerkesztői a lehető leggondosabban próbálták kirostálni a formailag hibás feltöltéseket. Az anyagok nagy száma miatt teljes tartalmi ellenőrzést végezni nem tudtak. Amennyiben hibákat találsz egy feltöltött dokumentumban, lehetőleg tölts fel egy javított verziót, vagy szólj valamelyik szerkesztőnek.