Tudományos publikálás

A VIK Wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Szakál Vince Abosa (vitalap | szerkesztései) 2022. március 16., 22:52-kor történt szerkesztése után volt. (Tudományos publikálás hozzáadása)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Tudományos publikálás
Tárgykód
VIHIAV44
Általános infók
Kredit
2
Ajánlott félév
tavasz és ősz
Tanszék
HIT
Követelmények
Jelenlét
nincs (de nincs központi jegyzet)
Minimális munka
ZH, projektmunka
Labor
nincs
KisZH
nincs
NagyZH
van
Házi feladat
1 db
Vizsga
nincs
Elérhetőségek
[nincs Tárgyhonlap]


A tárgy teljes egészében angol nyelven van oktatva és számonkérve. Az előadásokon az adott hét témájához kapcsolódóan mesél az előadó konkrét információkat és történeteket egyaránt. Nincs központi jegyzet a cikk írásakor, ezért ha nem jársz be, el kell kérni valakitől a jegyzetét.

Követelmények

A tárgyból a félév közepe körül egy ZH van, amiben az addigi anyagot kérik számon. Ezután lehet választani egy tetszőleges valós vagy kitalált témát és egy cikket írni belőle (a tartalom tehát lehet teljesen kitalált, a forma és megfogalmazás alapján van értékelve). Ezen kívül a vállalkozó szellemű diákok bekapcsolódhatnak az előadó kutatásaiba, vagy akár saját publikációba kezdhetnek az előadó segítségével, ez kiváltja a projektmunkát. A félév elején aktív órai munkával szerezhetők pluszpontok (gumikacsák formájában).

ZH megjegyzések

Főként I/H kérdésekből áll (rossz válaszért pontlevonás jár), de a végén van feleletválasztós is (itt már nincs pontlevonás). A kérdések sok esetben nyitottak és majdnem matematikai igazságtartalmukat kell vizsgálni. Pl. Elutasíthatják-e a publikációt egy typo miatt? - Igen -> jogukban áll, bár majdnem biztos hogy nem lesz ilyen (nem valódi kérdés, csak illusztrációként)


Kedvcsináló

Sz. A.- 2021. ősz

Nekem tetszett, ha érdekel a téma szerintem hasznos lehet. Az előadó segítőkész és nagyon nagy tapasztalata van a témában. A ZH nagyon sokaknak rosszul sikerült, szerintem fura kérdés feltevés és a mínusz pontok miatt, de az előadó a pótlásra több konzultációs és felkészítő alkalmat biztosított. A külön feladat keretében való kutatás és publikálás szerintem kifejezetten jó lehetőség belekóstolni ebbe a világba.