„Terminál használati utasítás kollégistáknak” változatai közötti eltérés

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
(Új oldal, tartalma: „{{GlobalTemplate|Sch|TerminalKollegistaknak}} ======A terminálon elhelyezett rövidített változat====== ==Helyzetleírás== * Vend…”)
 
 
1. sor: 1. sor:
{{GlobalTemplate|Sch|TerminalKollegistaknak}}
+
{{KozeletArchiv}}
  
  
51. sor: 51. sor:
  
 
-- [[EredicsPeter|epe]] - 2006.05.13.
 
-- [[EredicsPeter|epe]] - 2006.05.13.
 
 
[[Category:Sch]]
 

A lap jelenlegi, 2019. április 16., 21:43-kori változata

Ez az oldal a korábbi SCH wiki-ről lett áthozva. A rajta található információk és adatok elavultak, de történelmi okokból az oldalt megtartottuk.


A terminálon elhelyezett rövidített változat

Helyzetleírás

Belépés

1. A terminál az alábbi képernyővel fogad:

Ezen a helyen volt linkelve a terminal-felulet-ures.jpg nevű kép a régi wiki ezen oldaláról. (Kérlek hozd át ezt a képet ide, különben idővel el fog tűnni a régi wikivel együtt)


2. Az alsó két mezőbe írd be a VIR login nevedet (vagy NEPTUN kódodat) illetve jelszavadat!

Ezen a helyen volt linkelve a terminal-felulet-virlogin.jpg nevű kép a régi wiki ezen oldaláról. (Kérlek hozd át ezt a képet ide, különben idővel el fog tűnni a régi wikivel együtt)


3. Belépés után az alábbi képernyő jelenik meg:

Ezen a helyen volt linkelve a terminal-kollegista-ures.jpg nevű kép a régi wiki ezen oldaláról. (Kérlek hozd át ezt a képet ide, különben idővel el fog tűnni a régi wikivel együtt)


A felület bal oldalán egy lista van, ahol a felhasználó által regisztrált vendégek vannak. A listából egy vendéget kiválasztva annak adatai középen megjelennek. A lista alatti gombbal egy kollégiumban tartózkodó vendéget ki lehet léptetni.

A középső mezőben adhatók meg a vendég adatai. Új vendég esetén be kell írni az adatokat, és érdemes választani egy azonosítót. Amennyiben a vendég személyes adatait fokozottan kívánja védeni a Jelszó használata mező bepipálása után megadható egy jelszó. Végül meg kell nyomni a Vendég azonosítása gombot, ezzel véglegesítve a regisztrációt.

Regisztrált vendég esetén elég csak az azonosítót - és szükség esetén a jelszót - megadni, majd a vendég azonosítás gombra kattintva a vendég adatai megjelennek.

A középső rész alján engedélyezhető, hogy a vendég nappal bármikor beléphessen (állandó vendég), illetve lehetőség van jelezni, hogy a belépő aznap éjszakára is kíván-e maradni (ha igen, 23.00-kor beíródik éjszakai vendégnek).

4. A Vendég azonosítása gomb hatása:

Ezen a helyen volt linkelve a terminal-kollegista-kitoltve.jpg nevű kép a régi wiki ezen oldaláról. (Kérlek hozd át ezt a képet ide, különben idővel el fog tűnni a régi wikivel együtt)


Ezután a Velem tart gombra kattintva a vendég bekerül a képernyő bal felén található belépésre várók, és a regisztrált vendégek jobboldali listájába is.

5. A Velem tart gomb hatása:

Ezen a helyen volt linkelve a terminal-kollegista-felveve.jpg nevű kép a régi wiki ezen oldaláról. (Kérlek hozd át ezt a képet ide, különben idővel el fog tűnni a régi wikivel együtt)


6. További vendégek felvétele a 3-6 lépések ismétlésével lehetséges.

7. Utolsó lépésként a bal oldali Bemegyünk gombra kell kattintani. Ekkor a program egy magától eltűnő ablakban emlékeztet az igazolványok felmutatására, majd visszatér a kezdőképernyő.

8. A vendégek mutassák be a portásnak a regisztrált igazolványukat, és jöhetnek is be. A kollégista a belépője felmutatásával, vagy a forgóvillán keresztül jöhet be.


Kilépés

A vendég kiléptetését kezdeményezheti a vendéglátó vagy maga a vendég is. Utóbbi esetről a Terminál használati utasítás vendégeknek oldalon lehet tájékozódni.

A vendég kiléptetéséhez be kell jelentkezni a már látott módon. A bal oldali listában a kiléptetni kívánt vendéget kiválasztva a lista alatti Elhagyom a kollégiumot gombbal lehet a vendéget kiléptetni.


Ezen a helyen volt linkelve a terminal-kollegista-kileptet.jpg nevű kép a régi wiki ezen oldaláról. (Kérlek hozd át ezt a képet ide, különben idővel el fog tűnni a régi wikivel együtt)


-- epe - 2006.05.13.