Termelésinformatika

A VIK Wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Kovács Levente Botond (vitalap | szerkesztései) 2021. november 9., 18:55-kor történt szerkesztése után volt.
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Termelésinformatika
Tárgykód
VIETAC01
Általános infók
Szak
info
Kredit
4
Ajánlott félév
5
Tanszék
ETT
Követelmények
Labor
5
NagyZH
1
Vizsga
szóbeli
Elérhetőségek


A tárgy célja bemutatni a tipikus termelési folyamatokat, ezek informatikai oldalát, a számítógépes termelésirányítási rendszerek típusait, legfontosabb tulajdonságaikat, a termelésinformatika tipikus információs folyamatait, a számítógépes irányítás bevezetésének és üzemeltetésének feladatait.

Megszerezhető készségek, képességek: A tárgyat elsajátító hallgatók megszerzik azt a képességet, hogy eligazodjanak egy vállalat termelési rendszerében, azonosítani tudják az anyagellátás, az anyagáramlás és -megmunkálás folyamatait, ezek információs és irányítási igényeit. Képesek lesznek a folyamatok implementálására számítógépes termelésirányítási rendszerben, ilyen rendszerek üzemeltetésére, kiegészítő fejlesztésére.

Követelmények

  • A szorgalmi időszakban:
    • A tananyag megértését, az ismeretek készségszintű alkalmazását a félév második részében tartott összevont laboratóriumi foglalkozások segítik. A foglalkozásokon való részvétel kötelező.
    • Az ismereteket 5 alkalommal a laboratóriumi foglalkozásokon mérjük. A foglalkozásokon, az előadás alapján illetve a kiadott laboratóriumi tankönyv alapján, felkészülten kell megjelenni. A felkészülést beugró jelleggel mérjük. A laboratóriumban végzett munkát dokumentálni kell, a dokumentációt az óra végén be kell adni. A beadott dokumentációt és az elvégzett munkát osztályozzuk.
    • A laboratóriumi gyakorlatot elégtelen felkészülés, sikertelen teljesítés vagy mulasztás esetén pótolni kell.

Az aláírás megszerzésének feltétele: A laboratóriumi foglalkozások sikeres teljesítése.

  • A vizsgaidőszakban: szóbeli vizsga
  • Elővizsga: van

Segédanyagok

ZH

Vizsga

Tippek

Kedvcsináló