Tapasztalatok a diplomatervezéssel kapcsolatosan

A VIK Wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Szikszayl (vitalap | szerkesztései) 2014. február 15., 15:46-kor történt szerkesztése után volt.
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

palacsint - 2008.05.15.

Az adatlap felvételhez a dékáni 14-15h között tart csak nyitva. Nyugodtan küldjetek be mást magatok helyett ha nem jó az időpont, mert még pecsét sem volt a lapon. Sima kipontozott űrlap, csak előre kitöltötték a nevet. Ha kiadják az eredeti doksit bárki megcsinálhatná otthon is.

ZV tárgynak csak olyat lehet választani, amit itt hallgattál az egyetemen (kiegeseknek szól ez leginkább).

AUT-on érdemes elmenni a tájékoztatóra, sok hasznos infót szoktak mesélni azon kívül is, ami itt szerepel.

AUT weblapján van sablon meg részletes leírás arról, hogy mi kell a CD-mellékletre. Irodalomjegyzéknél konzulensem szerint is értelmetlen lenne minden weblapot lementeni, ezekről csak linkek kerültek fel. Továbbá védésen szeretik a demózást, meg egy virtuális gép sem árt a lemezre, ha így megoldható a készített program bemutatása.

AUT-on egy fontos különbség még, hogy két példányt kell leadni (az egyiket a konzulens kapja).

A Diplomafélév hogyanban szerepelnek mindenféle római számokkal ellátott oldalszámozások. Nálunk senki sem említett ilyesmit, enélkül is elfogadták. Ha jól sejtem, akkor leginkább a konzulens véleménye az irányadó.

-- palacsint - 2008.05.15.

AUT-os diplomavédés és záróvizsga

A védés időpontjáról a dipileadáskor megadott e-mail címen tájékoztattak, majd később a bírálat megérkezéséről is küldtek levelet.

A védés helyszíne az IB. 160-os tárgyaló. Az asztal belső felén ült a bizottság (kb. hat ember), konzulenssel, Hassannal. A másik felén én, előkészítve egy notebook, projektorral. A levélben elküldött időpont előtt szerintem 10 perccel már behívtak. Ha saját gépet viszel a prezihez vagy demózáshoz, akkor már legyen bekapcsolva, ne akkor kelljen még megvárni amíg bebootol.

Az első részben meghallgatták az előadást, ülve is lehetett mesélni. Utána demóztam pár percet, közvetlen hangulatban ment az egész. Ezután Hassan megkérdezte, hogy megkaptam-e a bírálatot, majd megkért, hogy válaszoljak az ott feltett kérdésekre, megjegyzésekre. Ehhez is voltak diáim, végigmondtam. Ezután még kérdeztek, aztán áttértünk a záróvizsgára.

ER, Java EE-s dipi után Java EE-s kérdést kaptam (Java EE általánosságban, referencia szerzése objektumra, stb.), de más is előfordulhatott volna. Lényegében Hassan vizsgáztatott, rendesek voltak. A vizsga elég rövid volt, aztán kiküldtek pár percre amíg megbeszélték a jegyeket. Addig kaptam két papírt. Egyik a diplomaosztóra történő jelentkezés, a másikon pedig az oklevélbe kerülő adatok helyességét kellett igazolni.

Ezután ismét be, eredményhirdetés, gratuláció, kézfogás és búcsú. Fél óra alatt simán megvolt az egész.

-- palacsint - 2008.06.17.