Tanulástechnika

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Tanulástechnika
Tárgykód
GT51A021
Általános infók
Kredit
2
Tanszék
Műszaki Pedagógia Tanszék
Követelmények
Jelenlét
ajánlott
Minimális munka
minimális
NagyZH
6
Házi feladat
6
Elérhetőségek


Követelmény

6 darab "házi feladat" van, ami abból áll, hogy határidőre kitölts 6 önismereti tesztet. Ezen kívül van 6 "zh", amit moodle rendszeren keresztül kell kitölteni. Egy-egy teszt kb 3-5 kérdésből áll, ezekre 1 óra alatt kell válaszolni és három próbálkozásból a legjobb számít bele az évvégi jegyedbe.

Segédlet

A moodle rendszerbe belépve megtalálható az előadó (Kata János) könyve, de letölthető innen is.

Ezen kívül a honlapon a diák egy része fent van

Az alábbi linkeken vannak a tesztek amiket a moodleben is kapunk. F5 és újra lehet tölteni a honlapot.

Kérdések

A scorml előtt szépen átírod 1,2,3,4,5,6 és az összes téma megtalálható. Vannak kérdések amikre hiányos/hiányzik/rossz a válasz a fenti linkről.

Pár kérdés egyenesen moodle-ről válaszokkal

A dropbox mellé ez jól jöhet kiegészítésként:

 Media:tanulastechnika_2017_2_tema.pdf
 Media:tanulastechnika_2017_3_tema.pdf
 Media:tanulastechnika_2017_4_tema.pdf
 Media:tanulastechnika_2017_5_tema.pdf
 Media:tanulastechnika_2017_6_tema.pdf

Vélemények

Koza - 2013 ősz

Az előadásokra majdnem mindre bementem, érdekes a tárgy, egy igazi polihisztor az előadó. Aki bemegy, az számítson rá, hogy interaktívan tartja az órát, így időnként válaszolni kell kérdésekre (nem tananyagra vonatkozóan), vagy egy-egy kísérletet elvégezni. Az év első felében kellett beküldeni az önismereti teszteket, ezek darabonként maximum fél óra alatt kitölthetőek. A zh-kat moodle rendszeren keresztül kellett kitölteni. Google a barátom volt ahol nem voltam biztos a tudásomban, illetve a három próbálkozás miatt az előző (nem feltétlenül egyező) kérdések is segítséget nyújtanak. Egyik kitöltése se vett el 10 percnél többet, mégis átlagban 80%-ra sikerült őket teljesíteni.

A tárgy 105 fős, így van rá esély, hogy elfogy a hely rá.

Csanád - 2017 tavasz

Előadásokra nem jártam be. Az online moodle beli zhteszteket megcsináltam könnyen a vik.wikin található anyagokból illetve google-ből. A tesztekkel elkéstem, de mivel nem csak 5-öt (ennyi a követelmény), hanem minden megcsináltam, 4-est kaptam. A tesztek érdekesek, ha van időd érdemes rendesen kitölteni. Ha beadsz időben mindent, könnyű ötöst kapni. Nagyon kevés időráfordítással ( kb 5 óra ) is el lehet végezni jó jeggyel.