Témalaboratórium (Mérnökinformatikus, IIT)

A VIK Wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Hegedüs Dániel 2 (vitalap | szerkesztései) 2020. szeptember 2., 15:38-kor történt szerkesztése után volt. (IIT-s témalabor alap információk)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Témalaboratórium(IIT)
Tárgykód
BMEVIIIAL00
Általános infók
Kredit
3
Keresztfélév
nincs
Tanszék
IIT
Követelmények
Jelenlét
Nem kötelező
Házi feladat
1 nagy házi
Vizsga
Nincs
Elérhetőségek

A témalabor bemutatja a specializáció, illetve ágazat (ha van) adott tanszékéhez tartozó műhelyeket, amelyek később az Önálló laboratórium, illetve a Szakdolgozat-készítés tantárgyakat kiszolgálják. A hallgatók a témalabor foglalkozásai során megismerkednek a műhely munkájával, és elsajátítják a műhely témáinak műveléséhez szükséges speciális szakmai ismereteket. A témalabor tantárgy elvégzése után a hallgatók képesek lesznek az adott szakmai műhelyben választott önálló laboratóriumi feladat további felkészítés nélküli kidolgozására.

A témalabor hasonlít az önálló labor és szakdolgozat tárgyakhoz: dolgozgatsz egy projekten a félév során. Csupán a munka mértéke, a dokumentálás, és a bemutatás jellege/mértéke különbözik azoktól.

Követelmények

A félév során az első 4 hétben ún. tutoriálokat tartunk, amelyek bepillantást engednek a műhelyek kutatási projektjeibe. A felkínált témák közül az 5. hét közepéig kell a hallgatóknak választani.

A félév maradékában a kiválasztott témán kell egyénileg vagy csoportosan dolgozni. A félévet szóbeli és írásbeli beszámoló zárja.