Témalaboratórium (Mérnökinformatikus, AUT)

A VIK Wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Nagy Marcell (vitalap | szerkesztései) 2019. június 11., 20:00-kor történt szerkesztése után volt.
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Témalaboratórium(AUT)
Tárgykód
VIAUAL00
Általános infók
Kredit
3
Keresztfélév
nincs
Tanszék
AUT
Követelmények
Jelenlét
Nem kötelező
Házi feladat
1 nagy házi
Vizsga
Nincs
Elérhetőségek

A témalabor bemutatja a specializáció, illetve ágazat (ha van) adott tanszékéhez tartozó műhelyeket, amelyek később az Önálló laboratórium, illetve a Szakdolgozat-készítés tantárgyakat kiszolgálják. A hallgatók a témalabor foglalkozásai során megismerkednek a műhely munkájával, és elsajátítják a műhely témáinak műveléséhez szükséges speciális szakmai ismereteket. A témalabor tantárgy elvégzése után a hallgatók képesek lesznek az adott szakmai műhelyben választott önálló laboratóriumi feladat további felkészítés nélküli kidolgozására.

A témalabor hasonlít az önálló labor és szakdolgozat tárgyakhoz: dolgozgatsz egy projekten a félév során. Csupán a munka mértéke, a dokumentálás, és a bemutatás jellege/mértéke különbözik azoktól.

Követelmények

3. hét végéig témaválasztás. Érdemes azonban már a félév kezdete előtt is felkeresni a témavezetőt e-mail-ban, hogy időben lezáruljon az egyeztetés, és tudj olyan témát választani, ami tetszik neked, könnyen el tudnád végezni. A témát lehet egyénileg, vagy néhányat csoportosan is megoldani.

Aktuális félév témáinak listája.

Nagyon fontos, hogy olyan témát válassz, ami érdekel, így ugyanis jóval könnyebben el fogod tudni végezni a tárgyat. Sok módszert, eszközt kell megismerned többnyire egyedül, a témák nehézsége ehhez igazodik is, jut elég idő. Ha esetleg van saját ötleted, említsd meg egy témavezetőnek, hátha engedélyezi azt is.

Négy bevezető előadást tíz hétnyi önálló munka követ. A munkáról folyamatosan tájékoztatni kell a témavezetőt, hogy tudja, hol jársz, sikerül-e az üzemtervet tartani, kell-e valamiben segíteni, kell-e valamit javítani/módosítani. Habár elegendő félév végén beadni a munkát, ne hagyd az utolsó pillanatra a dolgokat. A témavezetők díjazzák a folyamatos munkát, a kapkodás miatti ronda kódokat viszont nem. A témák elég egyszerűek szoktak lenni, így a félévre szépen elosztható a munka.

A félév végén az elkészült munkákat általában személyesen is be kell mutatni a témavezetőnek. Itt megbeszélheted vele a további lehetőségeket is (önlab, TDK, szakdoga).