Szoftvertervezés

A VIK Wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Horváth Rudolf (vitalap | szerkesztései) 2016. május 17., 12:47-kor történt szerkesztése után volt.
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Szoftvertervezés
Tárgykód
VIIIM110
Általános infók
Szak
villany MSc
Kredit
4
Ajánlott félév
1
Tanszék
IIT
Követelmények
KisZH
nincs
NagyZH
1 db
Házi feladat
2 db
Vizsga
nincs
Elérhetőségek


Követelmények

2016

  • Nagyzárthelyi
  • Nagyházi, aminek az első felét évközben is le lehet adni hasznos visszajelzéseket kapva. Valahogy a félév közepe felé kaptuk ki a házikat. Három fős csapatokban dolgoztunk ki elméleti szinten egy komplexebb szoftver működését, ami abból áll hogy rengeteg dokumentációt írsz és (UML) diagramot gyártasz. Nekünk hasznos volt a draw.io ezekhez. Ami nekünk volt feladat: File:haziFeladat_2016_v01_0.pdf

2013

  • Egy nagyzárthelyi, és három otthoni házi feladat sikeres elkészítése csoportmunkában. A félévközi jegy megszerzésének feltétele a feladatok elfogadása és legalább elégséges nagyzárthelyi. A félévközi jegy a nagyzárthelyivel és a feladattal elért eredmények átlaga.

Vélemények

2016

Az első pár héten külső előadó az agilis szoftverfejlesztésről, főleg Scrum-ról mesél, ami elég színvonalas. Rengeteg saját tapasztalatot oszt meg és interaktív játékok is néha közbe vannak szúrva. Ezt követően Benyó Balázs tartotta az előadásokat. Rengeteget tanultunk az UML leírásokról, ami elég hasznos hosszútávon, de én pl nem tudtam figyelni rá az előadásmódja miatt. (nagyon lassan bontja ki a mondanivalót, nehéz kivenni a lényegi tartalmat)

2013

A tárgyat nem könnyű teljesíteni, nem elég csupán a kiadott segédanyagokat átolvasni


1. félév (tavasz)
2. félév (ősz)
Egyéb
Főspecializációk