Szoftvertechnológia/Hasznos tanácsok

A VIK Wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Nagy Marcell (vitalap | szerkesztései) 2017. január 16., 12:54-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „Ez az oldal arra szolgál, hogy megoszthassák a hallgatók egymás között a tapasztalataikat, tanácsokat. '''Mit írj ide?''' Olyan dolgokat, amik talán kikövetk…”)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Ez az oldal arra szolgál, hogy megoszthassák a hallgatók egymás között a tapasztalataikat, tanácsokat.

Mit írj ide? Olyan dolgokat, amik talán kikövetkeztethetőek lennének a törzsanyagból, de nem mindig konkrétan tartalmazza azokat, ezért a hallgatóknak kellene kikövetkeztetniük, már ha sikerül. Magyarázatokat az elmélethez, részletesebb leírásokat, egy konkrét módszer kidolgozott megvalósítását.

És mit ne? Konkrét feladatok megoldását (de a megoldáshoz szükséges elméleti kiegészítő jöhet), és olyasmiket, amik már valamelyik jegyzetben benne vannak.


Leszármazott által felülírt metódusok jelölése szekvenciadiagramon

class A { void foo() {} }
class B extends A { void foo() { ... } }
class C extends A { void foo() { ... } }
class D {
	void bar(A obj) {
		obj.foo();
	}
	void baz() {
		bar(new B());
		bar(new C());
	}
}

A fenti baz() szekvenciájának ábrázolásához 3 diagram kell: Az elsőn a bar függvényt ábrázoljuk, ami egy A objektum lifetime-án a foo metódusát meghívja, de a foo "belseje" nincs részletezve. A másik kettő csak B és C objektumok foo metódusának működését mutatja külön-külön.