Szoftvertechnikák

A VIK Wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Vilmosnagy (vitalap | szerkesztései) 2014. június 11., 04:00-kor történt szerkesztése után volt. (→‎Előtanulmányi rend: Bárhogy nézem, szofttech aláíráshoz kell a prog2 kredit, szóval az első fele a mondatnak felesleges...)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Szoftvertechnikák
Általános infók
Szak
info
Kredit
4
Ajánlott félév
4
Keresztfélév
vizsgakurzus
Tanszék
AAIT
Követelmények
Labor
7 db
KisZH
nincs
NagyZH
1 db
Házi feladat
nincs
Vizsga
írásbeli
Elérhetőségek
Levlista
sznikak@sch.bme.hu


Követelmények

Előtanulmányi rend

Szoftvertechnológia tárgyból aláírás megszerzése szükséges a tárgy felvételéhez.

A szorgalmi időszakban

 • Az aláírás feltételei:
  • A gyakorlatokon való részvétel, max. egyről lehet hiányozni. A gyakorlatok elején beugrót kell írni az előre kiadott segédanyagokból, ennek sikertelensége esetén a gyakorlat nem folytatható és az adott alkalom hiányzásnak minősül. Továbbá a gyakorlaton végig jelen kell lenni és közben nem lehet mást csinálni, csak ekkor érvényes a jelenlét.
  • A ZH sikeres (min. 40%) megírása.
 • Megajánlott jegy: nincs.
 • Pótlási lehetőségek:
  • Egy gyakorlat pótolható a pótlási héten. (Alapos indok - pl. betegség - esetén megengedhetnek 2 gyakorlat pótlását is, de ehhez az oktatókkal kell egyezkedni.)
  • A ZH egyszer félév közben, egyszer pedig a pótlási héten (különeljárási díj fejében) pótolható.
 • Elővizsga: nincs.

A vizsgaidőszakban

 • Vizsga: írásbeli, amelyen 100 pont szerezhető.
  • Előfeltétele: az aláírás megléte.
  • A négyes ZH-t írók +4, az ötös ZH-t írók +8 pontot kapnak a vizsgadolgozatukra. Ha valaki minden gyakorlatot teljesített, +2 pont jár érte. (A pótZH-kon és a pótgyakorlaton már nincs mód a pluszpontok megszerzésére). Így összesen +10 pont szerehető, de pluszpontokkal az elégségest megszerezni nem lehet.

Félévvégi jegy

 • A félévvégi jegyet a pluszpontokkal megnövelt vizsgaeredmény (V) adja.
 • Ponthatárok:
V Jegy
0 - 44 1
45 - 55 2
56 - 70 3
71 - 84 4
85 - 5

Segédanyagok

ZH-k

Vizsgák

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

Egyéb hasznos oldalak, tippek

Hasonló tárgyak, tanfolyamok

Fejlesztői környezetek

Kedvcsináló

Lord Viktor

Szoftvertechnológia után felüdülés volt, mondjuk engem azért nem nagyon fogott meg. Az anyag érdekes, bár vannak benne unalmas, száraz részek is. Nekem jobban bejött a Java, mint a C#, de hát ízlések és pofonok. Előadásra annak érdemes járni, akit leköt a dolog, egyébként abszolválható simán a tárgy anélkül is. A diák jók, és minden bennük van, ami a ZH-hoz/vizsgához kell. A gyakorlat lebonyolítása viszont a Szoftver laborok után vicc kategória. A beugró nem nehéz, sőt kifejezetten könnyű, aki figyelmesen elolvasta az anyagot, annak jobbára megvan. Viszont az órai munka nehezen követhető és nem reprodukálható: a laborvezető kivetítve csinálja a feladatokat (amik lehet neki megvannak, de leírva és kiadva sehol sincsenek), te pedig kódolsz utána bambán. Bár magyaráz mellé, de szerintem kevés az olyan férfi ember, aki egyszerre tudja a kódot a kivetítőről lemásolni és az érdemi mondanivalót is megjegyezni. A honlapra csak a kezdeti forráskódot rakják fel, illetve a félév végén a végső megoldásokat, de feladatsor sehol sincs, így igazából a vizsgaidőszakra kb. 0 ragad meg az órai munkából, max. amennyi rutint megszerzel. Viszont az oktatók rendesek, mind a beugró, mind a ZH/vizsga pontozása korrekt, szóval összességében kellemes tárgy, de a laborgyakorlatokon lehetne csiszolni.
Lord Viktor (vita) 2013. június 6., 17:36 (UTC)


Bevezetők
1. félév
2. félév
3. félév
4. félév
5. félév
6. félév
7. félév