SzoftLab3Feladatok

A VIK Wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Szikszayl (vitalap | szerkesztései) 2013. szeptember 14., 21:04-kor történt szerkesztése után volt.
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Az itt írt kódok régi zh-k, pzh-k és házi feladatok megoldásai. Gyakorlás céljából érdemes lehet megnézni, de háziként semmiképp ne próbáljátok beadni, mert hamar feltűnne a labvezeknek, hogy ez ismerős valahonnan.

A régebbi programok még nem azokat az osztályokat használják, amiket most elvárnak (JFrame helyett Frame és hasonlók), így csak szemléltető példáknak jók, pontos megvalósításokat ne innen tanuljátok meg.

Futtatáshoz nevezzétek át a fájlokat (töröljétek az elejéről a SzoftLab3_??_???_ részt), majd egy üres projekthez adjátok hozzá.

Tájkép (2005 Zh)

A két irányba gyorsulva tudsz elsuhanni a tájat nézve :)

LineDrawer (2007 Zh)

Egy rácsvonalon a rácspontokra kattintva tudunk vonalakat húzni, a képbe pedig bele lehet nagyítani. Az elvárt JFrame helyett Frame-et használ.

Pattogó labda (2007 pZh)

A program egy egyszerű, pattogó labdamozgást modellez le, alul nyilakkal mozgatható csúszkával tudjuk megakadályozni, hogy leesen. Az elvárt JFrame helyett ez még Frame-et használ.

Gyorsíró játék (2008 Zh)

Előre meghatározott szövegek mozognak a képernyőn, amit a felhasználónak be kell gépelnie.