Szerkesztővita:Hryghr

A VIK Wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Hryghr (vitalap | szerkesztései) 2013. január 30., 19:07-kor történt szerkesztése után volt. (új ötlet)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Matek A1

Szia!

Szerintem fölösleges 10-15 éves vizsgasorokat felrakni az A1 oldalához. Egyrészt nem is biztos hogy pontosan ugyanaz volt az anyag akkor, másrészt szerintem nincs az az ember aki 10-15 max 20-nál több vizsgasort megnézne. Szóval szerintem csak fölösleges elnyújtja az oldalt, ha fel van töltve 50 vizsgasor. Szerintem az lenne a legcélravezetőbb, ha csak a 2006 utáni vizsgákat tennéd fel ide a wikire (az is bőven 20 vizsgasor legalább) és linkelnéd Dr. Serény György honlapját, mivel ott megtalálható az ÖSSZES ősrégi vizsgasor megoldókulccsal együtt. És akkor nem lenne "teleszemetelve" az oldal ősrégi vizsgákkal, hanem csak a viszonylag aktuálisabbak lennének fent. Ha meg mégis lenne olyan elvetemült, akinek 20 vizsgasor nem elég, akkor az megtalálná a linkelt honlapon a TELJES gyűjteményt. Vélemény?

Üdv: ED

Szerintem nem baj, ha itt vannak a régi sorok is. Ha valaki nagyon sokat szeretne gyakorolni, akkor itt megtalálja őket, s ki tudja meddig lesznek fenn a honlapon a régi anyagok... Én felraktam mindent az Analízis I.-hez, főleg azért, mert ezek az anyagok sehol sem voltak fenn, csak az ősi InfoSite-os zipekben. Ha nagyon elnyújtja az oldalt, akkor csináljatok szerintem egy aloldalt "Matek A1 2006 előtti anyagok" néven.

--Szedjani (vita) 2013. január 28., 18:38 (CET)

Amit Szedjani mond az talán tényleg a legjobb kompromisszum. Fogjuk és beletesszük a 6-7 évnél idősebb anyagok linkjeit egy alolba, és akkor a főoldalt nem nyújtja teljesen szét. Ha meg mégis van valaki olyan hardcore, hogy nem elég neki annyi vizsgasor, ami alapból kint van, akkor az is talál magának bőven anyagot a szóbanforgó aloldalon :D Aztán max évente csúszóablakosan lehet a linkeket pakolni erre az aloldalra és akkor a főoldalon mindig csak az utolsó 5-6 év anyaga lenne. - ED

Üdv! Az a helyzet, hogy azok a régi vizsgák mind Serény-félék, így sokkal jobban tükrözik a jelenlegi vizsgák jellegét, menetét, mint pl a Ky-féle 2006. körüliek. Ráadásul ez a csomag, amit ma felraktam, sokkal kevésbé hiányos, mint sok újabb év anyaga. Tantervileg nem sokat változhatott az A1 azért. Gondolkodtam azon, hogy esetleg két (három?) oszlopba elosztva tényleg jobb lenne, de még nem jöttem rá, ezt hogy lehetne megvalósítani.
Persze azt is lehet, hogy aloldalt csinálunk nekik, de szerintem először legyen kész minden tárgyi oldal, aztán ráérünk ezzel foglalkozni :)
üdv, s.á.vita 2013. január 28., 23:33 (CET)
Eszembe jutott valami, ami talán még jobb lenne: ugye a Wikipédia is ismeri a nyitható-csukható boxok fogalmát. Lehetne esetleg pl. 5 évenként egy ilyen boxba rakni a dolgokat, amiből default csak a legfrisebb lenne nyitva. Mit gondoltok? s.á.vita 2013. január 30., 18:07 (CET)