SzArVizsga2011osz

A VIK Wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen (vitalap) 2012. október 21., 20:15-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „{{GlobalTemplate|Infoalap|SzArVizsga2011osz}} ==5. vizsga, január 17, B csoport== 1. Ismertesse a lapszervezésű kétszintű virtuális tárkezelés elvét. Rajzolj…”)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Ez az oldal a korábbi SCH wiki-ről lett áthozva. Az eredeti változata itt érhető el.

Ha úgy érzed, hogy bármilyen formázási vagy tartalmi probléma van vele, akkor kérlek javíts rajta egy rövid szerkesztéssel.

Ha nem tudod, hogyan indulj el, olvasd el a migrálási útmutatót


5. vizsga, január 17, B csoport

1. Ismertesse a lapszervezésű kétszintű virtuális tárkezelés elvét. Rajzolja fel blokksémáját és ismertesse működését. Milyen táblák szükségesek a működésből és melyikből mennyi van? Mi a megoldás előny és hátránya az egyszintű virtuális tárkezeléshez képest? (1.5 pont)

2. Ismertesse az I/O processzorra alapozott perifériakezelés elvét. Rajzolja fel blokksémáját és ismertesse működését. Előnyei és hátrányai az UPI-ra alapozott perifériakezeléshez képest? (1 pont)

3. Rajzolja fel a rendszersínre alapozott szorosan csatolt multiprocesszoros rendszer blokksémáját. Ismertesse részletesen előnyeit és hátrányait a multiport memóriára alapozott rendszerhez képest. (1 pont)

4. Ismertesse a Petri háló modellt. Adja meg formális definícióit és gyújtási feltételeit és értelmezze azokat. Hasonlítsa össze az adatáramlásos modellel. (1.5 pont)

5. Ismertesse a formális neutron modell különféle változatait és az egyes tényezők szerepét. (1 pont) -- István - 2012.03.11.