Számítógép-hálózatok

A VIK Wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen (vitalap) 2012. október 21., 21:19-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „{{GlobalTemplate|Infoalap|SzgHalok}} * Ajánlott rövidítés: halok, szgh __TOC__ ==A tárgyról== ===Hasznos Linkek=== * A BME HIT Moodle e-le…”)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Ez az oldal a korábbi SCH wiki-ről lett áthozva. Az eredeti változata itt érhető el.

Ha úgy érzed, hogy bármilyen formázási vagy tartalmi probléma van vele, akkor kérlek javíts rajta egy rövid szerkesztéssel.

Ha nem tudod, hogyan indulj el, olvasd el a migrálási útmutatót


A tárgyról

Hasznos Linkek

Kedvcsináló

 • Kedvcsináló újoncoknak
 • mottó: Soha ne becsüld le egy olyan furgon sávszélességét, amely kazettákkal telepakolva száguld az autópályán!
 • Az idő elérkezett, mondta a rozmár... Andrew S. Tanenbaum: Számítógép-hálózatok PANEM 2002
 • The best thing about UDP jokes is that I don't care if you get them or not.
 • Hogy érdemes megjegyezni az ISO OSI rétegeket?
  • *P* eople *D* o *N* eed *T* o *S* ee *P* amela *A* nderson
  • *P* hysical, *D* ata Link, *N* etwork, *T* ransport, *S* ession, *P* resentation, *A* pplication

Előadások anyagai (vázlat)

Miből érdemes tanulni?

1. fejezet 21-86 old. 90-104 old.
2. fejezet 112-136 old. 146-174 old. 177-182 old. 201-210 old.
3. fejezet 218-277 old.
4. fejezet 283-301 old. 304-332 old. 334- 341 old. 357-378 old.
5. fejezet 384-413 old. 426-517 old.
6. fejezet 526-558 old. 570-602 old.
7. fejezet 626-723 old.
8. fejezet 829-833 old.
 • Ezen a helyen volt linkelve a(z) SzgHaloMegfeleltetes.xls nevű fájl ("A témák, könyv fejezetek és slideok megfeleltetése" link szöveggel) a régi wiki http://wiki-old.sch.bme.hu/bin/view/Infoalap/SzgHalok oldaláról. (Ha szükséged lenne a fájlra, akkor a pontos oldalmegnevezéssel együtt küldd el a wiki@sch.bme.hu címre a kérésedet)
(MS Excel munkafüzet)
 • Ezen a helyen volt linkelve a(z) Szgh_BSC_full2008.pdf nevű fájl ("Szgh_BSC_full2008.pdf" link szöveggel) a régi wiki http://wiki-old.sch.bme.hu/bin/view/Infoalap/SzgHalok oldaláról. (Ha szükséged lenne a fájlra, akkor a pontos oldalmegnevezéssel együtt küldd el a wiki@sch.bme.hu címre a kérésedet)
- Ez a jegyzet a 2008-as tavaszi félév végén készült, régebbi jegyzetek összevonásával és kijavításával Juhász Péter által, a !DicsőHetek jegyzettár részeként. Használjátok egészséggel, szerintem kifejezetten hasznos. -- Lordy

Tesztek

Tesztek (2009)

Tesztek (2008)

Kikérdező program tesztekhez

 • Ezen a helyen volt linkelve a(z) only2009_tesztprogi.zip nevű fájl ("only2009_tesztprogi.zip" link szöveggel) a régi wiki http://wiki-old.sch.bme.hu/bin/view/Infoalap/SzgHalok oldaláról. (Ha szükséged lenne a fájlra, akkor a pontos oldalmegnevezéssel együtt küldd el a wiki@sch.bme.hu címre a kérésedet)
Tesztprogi csak a frissített(!) 2009-es kérdésekkel (Wikivel "szinkronizálva")
 • Ezen a helyen volt linkelve a(z) tesztprogi.zip nevű fájl ("tesztprogi.zip" link szöveggel) a régi wiki http://wiki-old.sch.bme.hu/bin/view/Infoalap/SzgHalok oldaláról. (Ha szükséged lenne a fájlra, akkor a pontos oldalmegnevezéssel együtt küldd el a wiki@sch.bme.hu címre a kérésedet)
Kikérdező program a 2008-2009-es tesztekből -Figyelem: a válaszok egy része valszeg hibás, 2009-esek javítva az only2009_tesztprogiban


Gyakorlatok

 • Ezen a helyen volt linkelve a(z) hlkgyak.zip nevű fájl ("hlkgyak.zip" link szöveggel) a régi wiki http://wiki-old.sch.bme.hu/bin/view/Infoalap/SzgHalok oldaláról. (Ha szükséged lenne a fájlra, akkor a pontos oldalmegnevezéssel együtt küldd el a wiki@sch.bme.hu címre a kérésedet)
legutolsó gyak
 • Ezen a helyen volt linkelve a(z) gyakorlatok1.zip nevű fájl ("gyakorlatok1.zip" link szöveggel) a régi wiki http://wiki-old.sch.bme.hu/bin/view/Infoalap/SzgHalok oldaláról. (Ha szükséged lenne a fájlra, akkor a pontos oldalmegnevezéssel együtt küldd el a wiki@sch.bme.hu címre a kérésedet)
Ferenczi Bálint által leírt gyakpéldák1
 • Ezen a helyen volt linkelve a(z) gyakorlatok2.zip nevű fájl ("gyakorlatok2.zip" link szöveggel) a régi wiki http://wiki-old.sch.bme.hu/bin/view/Infoalap/SzgHalok oldaláról. (Ha szükséged lenne a fájlra, akkor a pontos oldalmegnevezéssel együtt küldd el a wiki@sch.bme.hu címre a kérésedet)
Ferenczi Bálint által leírt gyakpéldák2
 • Ezen a helyen volt linkelve a(z) gyakorlatok3.zip nevű fájl ("gyakorlatok3.zip" link szöveggel) a régi wiki http://wiki-old.sch.bme.hu/bin/view/Infoalap/SzgHalok oldaláról. (Ha szükséged lenne a fájlra, akkor a pontos oldalmegnevezéssel együtt küldd el a wiki@sch.bme.hu címre a kérésedet)
Ferenczi Bálint által leírt gyakpéldák3
 • Ezen a helyen volt linkelve a(z) Gyakorlat_4.pdf nevű fájl ("Gyakorlat_4.pdf" link szöveggel) a régi wiki http://wiki-old.sch.bme.hu/bin/view/Infoalap/SzgHalok oldaláról. (Ha szükséged lenne a fájlra, akkor a pontos oldalmegnevezéssel együtt küldd el a wiki@sch.bme.hu címre a kérésedet)
TCP adatátviteli sebesség meghatározása (Péter Attila küldte)
 • Ezen a helyen volt linkelve a(z) halok_2010_gyakorlatok.zip nevű fájl ("halok_2010_gyakorlatok.zip" link szöveggel) a régi wiki http://wiki-old.sch.bme.hu/bin/view/Infoalap/SzgHalok oldaláról. (Ha szükséged lenne a fájlra, akkor a pontos oldalmegnevezéssel együtt küldd el a wiki@sch.bme.hu címre a kérésedet)
2010-es hálók órán írt gyakfeladatok (Gubek Andrea tollából), helyenként hibákat tartalmazhat
 • Ezen a helyen volt linkelve a(z) Gyak_Feladatok_2011-2012_tavasz.doc nevű fájl ("Gyak_Feladatok_2011-2012_tavasz.doc" link szöveggel) a régi wiki http://wiki-old.sch.bme.hu/bin/view/Infoalap/SzgHalok oldaláról. (Ha szükséged lenne a fájlra, akkor a pontos oldalmegnevezéssel együtt küldd el a wiki@sch.bme.hu címre a kérésedet)ZH

2011 tavaszi ZH-k megoldásokkal

 • Ezen a helyen volt linkelve a(z) ZH1.pdf nevű fájl ("ZH1.pdf" link szöveggel) a régi wiki http://wiki-old.sch.bme.hu/bin/view/Infoalap/SzgHalok oldaláról. (Ha szükséged lenne a fájlra, akkor a pontos oldalmegnevezéssel együtt küldd el a wiki@sch.bme.hu címre a kérésedet)
1. turnus
 • Ezen a helyen volt linkelve a(z) ZH2.pdf nevű fájl ("ZH2.pdf" link szöveggel) a régi wiki http://wiki-old.sch.bme.hu/bin/view/Infoalap/SzgHalok oldaláról. (Ha szükséged lenne a fájlra, akkor a pontos oldalmegnevezéssel együtt küldd el a wiki@sch.bme.hu címre a kérésedet)
2. turnus
 • Ezen a helyen volt linkelve a(z) ZH3.pdf nevű fájl ("ZH3.pdf" link szöveggel) a régi wiki http://wiki-old.sch.bme.hu/bin/view/Infoalap/SzgHalok oldaláról. (Ha szükséged lenne a fájlra, akkor a pontos oldalmegnevezéssel együtt küldd el a wiki@sch.bme.hu címre a kérésedet)
3. turnus

Vizsga

BSc-s beugrók 2008. - Kikérdezők

BSc-s beugrók 2008. (Moodle-ön)

BSc-s vizsgasorok 2007.

Bsc-s vizsgasorok 2008.

Ellenőrző kérdések

Korábbi kidolgozás: by Samirello at InfoSite

Vizsgasorok


Egyéb anyagok

Könyv

 • Ezen a helyen volt linkelve a(z) SzgHalok_Lencse.pdf nevű fájl ("SzgHalok_Lencse.pdf" link szöveggel) a régi wiki http://wiki-old.sch.bme.hu/bin/view/Infoalap/SzgHalok oldaláról. (Ha szükséged lenne a fájlra, akkor a pontos oldalmegnevezéssel együtt küldd el a wiki@sch.bme.hu címre a kérésedet)
Lencse Gábor: Számítógép Hálózatok

Egyéb

 • Ezen a helyen volt linkelve a(z) halok_attekinto_2011.pdf nevű fájl ("halok_attekinto_2011.pdf" link szöveggel) a régi wiki http://wiki-old.sch.bme.hu/bin/view/Infoalap/SzgHalok oldaláról. (Ha szükséged lenne a fájlra, akkor a pontos oldalmegnevezéssel együtt küldd el a wiki@sch.bme.hu címre a kérésedet)
a 2011-es diák összefoglalása (25 oldal)
 • Ezen a helyen volt linkelve a(z) halok_orai_diak_osszefogl.pdf nevű fájl ("halok_orai_diak_osszefogl.pdf" link szöveggel) a régi wiki http://wiki-old.sch.bme.hu/bin/view/Infoalap/SzgHalok oldaláról. (Ha szükséged lenne a fájlra, akkor a pontos oldalmegnevezéssel együtt küldd el a wiki@sch.bme.hu címre a kérésedet)
Órai diasorok nemhivatalos összefoglalása (60 oldal)
 • Ezen a helyen volt linkelve a(z) Szgh_BSC_full2008.pdf nevű fájl ("Szgh_BSC_full2008.pdf" link szöveggel) a régi wiki http://wiki-old.sch.bme.hu/bin/view/Infoalap/SzgHalok oldaláról. (Ha szükséged lenne a fájlra, akkor a pontos oldalmegnevezéssel együtt küldd el a wiki@sch.bme.hu címre a kérésedet)
Egy frissebb,2008-as összefoglaló, Holzer [DH] munkája nyomán. (100 oldal)
 • Ezen a helyen volt linkelve a(z) szamitogepesHalozatok.rar nevű fájl ("szamitogepesHalozatok.rar" link szöveggel) a régi wiki http://wiki-old.sch.bme.hu/bin/view/Infoalap/SzgHalok oldaláról. (Ha szükséged lenne a fájlra, akkor a pontos oldalmegnevezéssel együtt küldd el a wiki@sch.bme.hu címre a kérésedet)
BSc összefoglaló
 • Ezen a helyen volt linkelve a(z) Szgh_BSC_full2008.pdf nevű fájl ("Szgh_BSC_full2008.pdf" link szöveggel) a régi wiki http://wiki-old.sch.bme.hu/bin/view/Infoalap/SzgHalok oldaláról. (Ha szükséged lenne a fájlra, akkor a pontos oldalmegnevezéssel együtt küldd el a wiki@sch.bme.hu címre a kérésedet)
A 2008-as tavaszi félév tananyagát nagyjából fedő gépelt jegyzet
 • Ezen a helyen volt linkelve a(z) Halo2009_Tesztek_kikerdezo.zip nevű fájl ("Halo2009_Tesztek_kikerdezo.zip" link szöveggel) a régi wiki http://wiki-old.sch.bme.hu/bin/view/Infoalap/SzgHalok oldaláról. (Ha szükséged lenne a fájlra, akkor a pontos oldalmegnevezéssel együtt küldd el a wiki@sch.bme.hu címre a kérésedet)
Wiki C parser + Koczka Tamás féle HTML & JavaScript kód = kikérdező :P
 • Ezen a helyen volt linkelve a(z) Beugrk.doc nevű fájl ("Beugrk.doc" link szöveggel) a régi wiki http://wiki-old.sch.bme.hu/bin/view/Infoalap/SzgHalok oldaláról. (Ha szükséged lenne a fájlra, akkor a pontos oldalmegnevezéssel együtt küldd el a wiki@sch.bme.hu címre a kérésedet)
2007-08as vizsga beugrók wikiről+javítás
 • Ezen a helyen volt linkelve a(z) Halo_konzi_2009_05_12.zip nevű fájl ("Halo_konzi_2009_05_12.zip" link szöveggel) a régi wiki http://wiki-old.sch.bme.hu/bin/view/Infoalap/SzgHalok oldaláról. (Ha szükséged lenne a fájlra, akkor a pontos oldalmegnevezéssel együtt küldd el a wiki@sch.bme.hu címre a kérésedet)
Konzi anyaga. Első lap hiányzik, mert késtem, de volt egy ACK, SEQ-es TCP-s cucc.

Diasorok

 • Ezen a helyen volt linkelve a(z) halok_2009_diak_1.zip nevű fájl ("halok_2009_diak_1.zip" link szöveggel) a régi wiki http://wiki-old.sch.bme.hu/bin/view/Infoalap/SzgHalok oldaláról. (Ha szükséged lenne a fájlra, akkor a pontos oldalmegnevezéssel együtt küldd el a wiki@sch.bme.hu címre a kérésedet)
2009-es diák - 1. rész
 • Ezen a helyen volt linkelve a(z) halok_2009_diak_2.zip nevű fájl ("halok_2009_diak_2.zip" link szöveggel) a régi wiki http://wiki-old.sch.bme.hu/bin/view/Infoalap/SzgHalok oldaláról. (Ha szükséged lenne a fájlra, akkor a pontos oldalmegnevezéssel együtt küldd el a wiki@sch.bme.hu címre a kérésedet)
2009-es diák - 2. rész
 • Ezen a helyen volt linkelve a(z) halok_2010_diak.zip nevű fájl ("halok_2010_diak.zip" link szöveggel) a régi wiki http://wiki-old.sch.bme.hu/bin/view/Infoalap/SzgHalok oldaláról. (Ha szükséged lenne a fájlra, akkor a pontos oldalmegnevezéssel együtt küldd el a wiki@sch.bme.hu címre a kérésedet)
2010-es diák

Rövidítések

BSc-s Záróvizsgára szükséges anyagok

A fejezetszámok az Andrew S. Tanenbaum : Számítógép hálózatok című könyvéből valók

 • Hálózatok, protokollarchitektúrák, ISO OSI és TCP/IP modellek, hálózati példák
  • 1.2.-1.5. fejezetek, könyv 36. oldal (fejezetekre bontott könyv 20. oldala)
 • Adatkapcsolati réteg tervezési szempontjai
  • 3.1. fejezet, könyv 227. oldal (fejezetekre bontott könyv 1. oldala)
 • MAC alapok, Ethernet
  • 4.2. és 4.3. fejezetek, könyv 287. oldal (fejezetekre bontott könyv 5. oldala)
 • Hálózati alapelvek
  • 5.1. fejezet, könyv 384. oldal (fejezetekre bontott könyv 1. oldala)
 • Routing
  • 5.2. fejezet, könyv 391. oldal (fejezetekre bontott könyv 8. oldala)
 • Hálózatok összekapcsolása
  • 5.5. fejezet, könyv 461. oldal (fejezetekre bontott könyv 78. oldala)
 • IP
  • 5.6. fejezet, könyv 474. oldal (fejezetekre bontott könyv 91. oldala)
 • Szállítási protokollok
  • 6.4. és 6.5. fejeteket, könyv 570. oldal (fejezetekre bontott könyv 45. oldala)
 • Alkalmazások, DNS, E-mail, WWW
  • 7.1.-7.3. fejezetek, könyv 626. oldal (fejezetekre bontott könyv 1. oldala)
 • Ezen a helyen volt linkelve a(z) SzHV-2-rsz.docx nevű fájl ("SzHV-2-rsz.docx" link szöveggel) a régi wiki http://wiki-old.sch.bme.hu/bin/view/Infoalap/SzgHalok oldaláról. (Ha szükséged lenne a fájlra, akkor a pontos oldalmegnevezéssel együtt küldd el a wiki@sch.bme.hu címre a kérésedet)
2012.06.12. Vizsga második része (csak feladaok, megoldás nélkül)