Schönherzes Villamosmérnökök és Informatikusok Egyesülete

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Az egyesület célja

1. Az Egyesület célja, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Schönherz Kolligium tagjainak értelmiségivé vélését segítő

  • szakmai, tudományos és közösségi, művelődési, valamint testedzési és szórakozási tevékenységének előremozdítása és szervezése illetve támogatása,
  • rádióamatőr tevékenység szervezése illetve támogatása,
  • szakmai és kulturális kiadványok elkészítésének szervezése és támogatása,
  • szakmai és kulturális rendezvények szervezése, ill. szervezésének támogatása,
  • a kollégiumi hagyományok őrzése, ápolása, olyan kezdeményezések támogatása, amelyek a kollégiumi infrastruktúra javítására, illetve az infrastruktúra romlásának megelőzésére irányulnak.

2. Az Egyesület célja továbbá a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Schönherz Kollégium tagjai által kialakított szellemiség átadása az újabb generációk számára, valamint az Egyesület tagjainak érdekképviselete és érdekvédelme.

3. Az Egyesület közhasznú tevékenységként, tudományos tevékenységet és kutatást végez, valamint az ifjúság érdekképviseletét látja el. A fenti tevékenységeket az állam felsőoktatással kapcsolatos közfeladatához kapcsolódóan végzi, mely közfeladatot a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény szabályozza.

Tagság

Az Egyesület rendes tagjai lehetnek a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának nappali tagozatos hallgatói, akik bármely, a Schönherz Kollégiumban működő Egyesületi Körben tagsággal bírnak és az Egyesületi célok elérését tevékenyen támogatják, valamint az Alapszabály rendelkezéseit magukra nézve kötelezőnek fogadják el.

Az Egyesületnek pártoló tagjai lehetnek azon természetes személyek, akik az Egyesületi célok megvalósítását támogatni kívánják. Az Egyesület tevékenységében vagyoni hozzájárulással vehetnek részt, az Egyesület Alapszabályát és Szervezeti Működési Szabályát magukra nézve kötelezőnek ismerik el.

Tagsági kérdésekkel keresd az aktuális választmányelnököt.
Aktuális választmányelnök: Kiss Márton Titusz