Schönherz Telekom

A VIK Wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Szikszayl (vitalap | szerkesztései) 2013. szeptember 18., 14:08-kor történt szerkesztése után volt. (kategória hozzáadva)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

A céget 1997-ben alapították, melynek tulajdonosa a Schönherz Kollégiumért Alapítvány. Ügyvezetője mindig egy éppen Schönherzes kollégista, aki 1.5-2 évig szokta ellátni ezt a feladatot. A Telekom három üzletággal foglalkozik:

  • hálózat üzemeltetés a Schönherzben
  • telefonvonal üzemeltetés a Schönherzben
  • Schönherz flotta menedzselése

Hálózat üzemeltetés

Minden félév elején hálózat fejlesztési hozzájárulást szedünk a kollégistáktól, amely összeget a cég fenntartására és a hálózat fejlesztésére költünk. Jelenleg közel 1600 végpontot szolgálunk ki a KSzK közreműködésével 1 Gbit/s-es sebességgel.

Telefonvonal üzemeltetés

A PPP előtti Schönherzben még saját telefonközponttal üzemeltettük a vonalakat, most pedig a TIO központját használjuk. 2011 szeptemberéig csak azok tudták használni a telefonvonalakat, akinek volt saját telefonja, de egy nagy beruházásnak köszönhetően már minden szobában alapfelszereltség a vezetékes telefon, amiket cégünk vett meg és szerelt fel. Innentől könnyedén tudja bárki elérni egy másik szoba lakóit, csak be kell ütni, hogy 6SZOBASZÁM.

Részletek: http://telekom.sch.hu/telefon/

Schönherz flotta menedzselése

A flotta 2005 óta létezik, de akkoriban még csak a HK és KB-sok használták. 2008-tól jött az ötlet, hogy csatlakozhasson a flottához minden VIK-es hallgató és családjaik, barátaik, hogy minél többen érhessük el egymás ingyen. 2010-től állandó ügyfélszolgálata van a flottának, amin keresztül lehet intézni a flottával kapcsolatos teendőket. 2011-ben cégünknek sikerült elérni, hogy a Vodafone kiépítse a belső mobil hálózatot, hogy végre és mindenkorra megszűnjenek a hálózat lefedettség problémák. A flotta létszáma a 2011-es év végére már az 1500-hoz közelít, aminek köszönhetően mindössze nettó 11 Ft/percért telefonálhatunk bármelyik belföldi irányba bármikor, és havi nettó 1900 Ft az előfizetési díj, ami teljes egészében lebeszélhető. Ha még nem vagy flottás és szeretnél egy jó konstrukciókkal rendelkező flottában, megfelelő lefedettséggel ingyen beszélni a flottás barátaiddal, akkor csatlakozz hozzánk.

Részletek: http://www.schtelekom.hu