SCH 2010

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

A Schönherz történelme

1962 - 1972 - 1981 - 1993 - 1999 - 2003 - 2004 - 2005 - 2006 - 2007 - 2008 - 2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 - 2015 - 2016 - 2017 - 2018 - 2019 - 2022 - 2023


 • SSSL Nagymester: Bottem
 • Képzés főrendezők: Terjék Timi & Stomp Balázs
 • Gólyahét főrendezők: Mendi, Endru
 • Gólyabál főrendezők: Farki, Kovács Attila

QPA

 • Az idei évben a taVIKacsa által rendezett kupát a Lopóschokk csapata nyerte.

2010 elsős évfolyamcsapatai:

Nagyobb történések:

A megújult KB megnövekedett erővel állt neki kollégiumunk újból lakhatóvá varázslására. Ennek következménye lett, hogy az új ÜKH (Üzemeltetési Kézikönyv) módosításába belekerült: vendégek hajnali 4-ig történő bennmaradásának lehetősége nappali vendégként, a portán most már bármilyen mennyiségű szeszt be lehet hozni ipari mennyiség alatt (ez sörből 110 liter), illetve 2010 legnagyobb achivementje a létszámkorlát normalizálódása.

Mi is volt a létszámkorlát?

Egy hérosz által túlparázott, és a PPP felújítás alkalmával rosszul specifikált tűzvédelmi létszámkorlát, ami miatt a házban összesen ~50 külsős tartózkodhatott egyszerre. Ez először 2008-ban lépett életbe, amikor is az akkori KB megpróbálta átverni a Héroszon, hogy az összes villanykaros bejöhessen csupán diák igazolvánnyal, vendégfogadó nélkül. Ez kicsit nem sikerült, mert a létesítményvezető úr (Csicsely Tibor) kissé megijedt, hogy mi lesz itt, ha egyszerre 8000 ember akar majd bejönni a kollégium területére? Mivel neki ugye nem érdeke, hogy ide bejöhessenek nem kollégisták, mert minél több ember tartózkodik a házban, annál nagyobbak az amortizációs költségek, úgyhogy kitalálták, hogy tűzvédelmi okok miatt nem lehet beengedni több embert.

Ez nagyon megkeserítette, és ellehetetlenítette az akkori kollégiumi közéletet, mivel külsősök gyakorlatilag nem tudtak bejönni, amíg pl. szakkolis tanfolyam volt, mert be volt telve a ház, hiszen a portán addig kellett sorba állnia valakinek, aki be akart jutni, ha meg volt telve a ház, amíg valaki ki nem jött.

Szerencsére ez sok sok hadakozás után újra lett gondolva, és sok sok pingetés hatására a tervező úr, és a tűzoltóság, és az egyetem jóváhagyásával a létszámkorlát emberi léptékűre változozz:

Összesen egyidejűleg 1824 fő lehet a kollégiumban. A külsős vendégek maximális száma: 687 fő

https://kb.sch.bme.hu/t-zv-delmi-l-tsz-mkorl-t-megoldva

Az új PPP-s csodavilág további acsívmentjei

 • mindenki fúrhat a klubszobáiba
 • a kifestés leegyszerűsödött, kevesebb papírmunka
 • sok sok idő után végre megnyílt a földszinti büfé!
 • kialakításra került a földszinti beltéri dohányzó a büfé mellett. Talán ennek volt a legnagyobb sikere a félévben

Körös, reszortos hírek

 • Lett egy újlengyeli házunk, mely felújítás alatt van, és egy remek lehetőség lesz a köröknek 20-30 fős táborokat szervezni oda
 • Van egy alumni borospincénk, még egy évig legalább, melynek kihasználtsága igen alacsony, és meg kell tölteni élettel
 • Megszűnt a bulis reszort, a nem kimondottan sikeresnek mondható félév után. Ennek több stratégiai oka is volt. A bulis rendezvények a KB és NONO felügyeletével kerülhettek megrendezésre. A bulis rendezvények még mindig nem annyira mennek a házban.

Új jövevények: építész szint

2010 őszi félévben egy szintnyi embertől meg kellett válnunk az építészek javára. Ennélfogva a 12. szint 64 új építész hallgatót hozott nekünk, akiket még nem nagyon sikerült integrálnunk a közéletbe. Viszont kifestettek. És bitang jó lett.

Körfolyó

Sok éves húzódás, és FNT kialakítás halogatás, büfé kérdésnek köszönhetően egy lelkes csoport NONO-val az élen végre nekilátott az ENT, FNT kialakításának. Ezért pirosak most odalenn a falak.

Színes lett a mátrix!

Szponzori támogatás segítségével, és végtelen befektetett munkaórával 3 hét alatt kifejlesztésre, tesztelésre, és végül sikeres vetítésre kész lett a vadonat új Schönherz mátrix! Hatalmas reskept a SEM-eseknek.

Legendás qpa feladat beadások

Idén ország szinten ismert feladatbeadást generált a Schimán csapata. A terézanya nyomdokaiba lépve piacra került a Nicol Kidman Disznót vág című csapatinduló. A másik év sikervideója nem más, mint a Székely meg a fia című remekmű.

Krónikások : -- Liba - 2011.01.09.