Programozható irányítóberendezések és szenzorrendszerek

A VIK Wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Horvgbor (vitalap | szerkesztései) 2014. június 10., 15:05-kor történt szerkesztése után volt. (→‎Zárthelyik, vizsgák)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Programozható
irányítóberendezések
és szenzorrendszerek
Tárgykód
VIIIA349
Általános infók
Szak
villany szak
Kredit
4
Ajánlott félév
6
Keresztfélév
nincs
Tanszék
IIT
Követelmények
KisZH
nincs
NagyZH
1 db
Házi feladat
nincs
Vizsga
írásbeli
Elérhetőségek


A tantárgy célja a beágyazott irányító rendszerekben és az ipari irányítástechnikában alkalmazott programozható irányítóberendezések, valamint a hozzájuk kapcsolódó érzékelő és beavatkozó rendszerek főbb jellemzőinek bemutatása, továbbá a fejlesztésükhöz, alkalmazástechnikájukhoz és üzemeltetésükhöz szükséges legfontosabb ismeretek átadása.

← Vissza az előző oldalra – BSC Beágyazott és irányító rendszerek szakirány

Követelmények

  • NagyZH: A szorgalmi időszakban 1 nagyzárthelyit kell legalább elégségesre teljesíteni. Két pótlási lehetőség van. A zárthelyi két részből áll, melyek egyenként 50-50 pontosak és mindkettőn legalább 21 pontot kell elérni. Amennyiben csak az egyik rész lett elégtelen, úgy csak abból a részből kell pótzárthelyit írni.
  • Vizsga: A tárgy írásbeli vizsgával zárul, melynek struktúrája megegyezik a nagyzárthelyiével.
  • Megajánlott jegy: A tárgyból megajánlott jegy szerezhető. Amennyiben a nagyzárthelyin az egyik részt legalább négyesre, azaz minimum 35 pontosra teljesíti valaki, úgy ez a pontszám átvihető a vizsgára és kiváltható ennak a résznek a megírása. Ha valaki minkét részből átviszi a pontszámát, úgy vizsga nélkül, automatikusan megkapja az összpontszámának megfelelő jó, vagy jeles érdemjegyet. Fontos, hogy a pótZH-n, illetve a pótpótZH-n elért pontszám alapján is lehet megajánlott jegyet szerezni.

Segédanyagok

Zárthelyik, vizsgák

ZH

Vizsga


Közös tárgyak
Szakirány laborok