Pozitív pszichológia és önfejlesztés

A VIK Wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Madács Botond Pál (vitalap | szerkesztései) 2019. július 10., 13:18-kor történt szerkesztése után volt. (→‎Félévvégi jegy)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Pozitív pszichológia és önfejlesztés
Tárgykód
GT52V104
Általános infók
Kredit
2
Tanszék
Ergonómia és Pszichológia Tanszék
Követelmények
Jelenlét
nem kötelező
Minimális munka
2 hf
KisZH
nincs
NagyZH
nincs
Házi feladat
2 db
Vizsga
nincs
Elérhetőségek


Ismertető

A tantárgya célja, hogy a hallgatók ismerjék meg a legújabb alkalmazott pszichológiai irányzat, a pozitív pszichológiai szemléletét, főbb fogalmait és modelljeit, illetve a félév során alkalmazott gyakorlatok révén tapasztalják meg, hogy a pozitív pszichológiai intervenciók milyen pozitív változásokat indíthatnak el bennük, hogyan változik szubjektív jóllét-érzetük, én-hatékonyságuk, és megküzdési képességük.

A kurzus formája interaktív előadás, az előadáson belül példák, egyéni és csoportos gyakorlatok, feladatok, videók. A félév során különböző, pozitív pszichológiai alapú intervenciót próbálnak ki az órákon és otthon, önismereti és önfejlesztési céllal, melyet dokumentálnak, és kiscsoportos formában - megadott szempontok mentén - feldolgoznak. A félévközi jegy megszerzésének feltétele a csoportos dokumentáció és egy egyéni fejlesztési terv határidőre történő leadása.

Követelmények

A szorgalmi időszakban

  • Két hf van, az egyik egy önálló feladat, a másik egy csoportos feladat.

A vizsgaidőszakban

  • Vizsga: nincs.

Félévvégi jegy

  • Szerintem mindenki ötöst kap érte, de azért mérget ne vegyetek rá.

Segédanyagok

Kedvcsináló

Elég egyszerű egy tárgy, bejárni nem szükséges, félév végén 2 hf-et kell csinálni, az egyik egy csoportos, egyik önálló feladat. Az önálló feladatnál egy táblázatot kell kitölteni, hogy milyen változást éreztél a tárgy által magadon. A csoportosban ugyan ezt csak minimum 2 oldal terjedelmű esszében. Nem tudom, hogy a félév végi osztályzás hogy történik, de ötöst kaptam rá. Ha valaki valóban szeretné fejleszteni magát akkor megéri bejárni és csinálni a feladatokat. Maximálisan ingyen kredit volt. -- Boti - 2019.07.10.