„Pozitív pszichológia és önfejlesztés” változatai közötti eltérés

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
a (Madács Botond Pál átnevezte a(z) GT52V104 lapot a következő névre: VIKWiki:Pozitív pszichológia és önfejlesztés: Ez a tárgy neve.)
a (Madács Botond Pál átnevezte a(z) VIKWiki:Pozitív pszichológia és önfejlesztés lapot a következő névre: Pozitív pszichológia és önfejlesztés)
(Nincs különbség)

A lap 2019. július 10., 13:13-kori változata

Pozitív pszichológia és önfejlesztés
Tárgykód
GT52V104
Általános infók
Kredit
2
Tanszék
Ergonómia és Pszichológia Tanszék
Követelmények
Jelenlét
nem kötelező
Minimális munka
2 hf
KisZH
nincs
NagyZH
nincs
Házi feladat
2 db
Vizsga
nincs
Elérhetőségek


Ismertető

A tantárgya célja, hogy a hallgatók ismerjék meg a legújabb alkalmazott pszichológiai irányzat, a pozitív pszichológiai szemléletét, főbb fogalmait és modelljeit, illetve a félév során alkalmazott gyakorlatok révén tapasztalják meg, hogy a pozitív pszichológiai intervenciók milyen pozitív változásokat indíthatnak el bennük, hogyan változik szubjektív jóllét-érzetük, én-hatékonyságuk, és megküzdési képességük.

A kurzus formája interaktív előadás, az előadáson belül példák, egyéni és csoportos gyakorlatok, feladatok, videók. A félév során különböző, pozitív pszichológiai alapú intervenciót próbálnak ki az órákon és otthon, önismereti és önfejlesztési céllal, melyet dokumentálnak, és kiscsoportos formában - megadott szempontok mentén - feldolgoznak. A félévközi jegy megszerzésének feltétele a csoportos dokumentáció és egy egyéni fejlesztési terv határidőre történő leadása.

Követelmények

A szorgalmi időszakban

A vizsgaidőszakban

  • Vizsga: nincs.

Félévvégi jegy

  • N/A

Segédanyagok

Kedvcsináló

-- Boti - 2019.07.10.