Parkett Klub

A VIK Wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Márki-Zay Ferenc (vitalap | szerkesztései) 2019. március 30., 23:45-kor történt szerkesztése után volt.
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Parkett Klub
Nyitás vagy gyűlés
Gyakoriság
Hetente
Időpont
Kedd
Általános infók
Alapítás
2010.
Körvezető
Komjáti Ede Róbert
Reszort
Bulis
Elérhetőségek
Levlista
tancos@sch.bme.hu

Céljuk a társastáncok kedvelőinek és a többi egyetemistának színes, igényes tánctanulási és szórakozási lehetőséget nyújtani, ezzel pedig minél több emberhez eljuttatni a tánc üzenetét. A tagok általában VIK-esek, de ez nem feltétel, más egyetemekről és karokról is szívesen fogadnak lelkes jelentkezőket. A csatlakozáshoz tánctudás nem szükséges, hiszen a Parkett Klub bulikon általában ingyenes kezdő tánctanítást szerveznek azoknak, akik még sohasem táncoltak, vagy az adott stílust nem próbálták. A partik mellett táncos workshop alkalmakat is rendeznek a Schönherzben, melyeken profi tanároktól tanulhatnak a résztvevők. Az itt tanultakat hasznosíthatod a kör rendezvényein, a Gólyabálon és akár a majdani esküvődön is. Akkor is jól fog jönni, amikor az értelmiség (leendő) tagjaként megjelensz olyan rendezvényeken, ahol jó pontot ér a tánctudás. Arról nem is beszélve, hogy a körben végzett munka életre szóló közösségi élményt és szervezési tapasztalatot kínál. (Forrás: Impulzus)

Tevékenység

Körünkben elsősorban különböző stílusú táncestek szervezésével foglalkozunk. Palettánkon szerepel hagyományosan élőzenés rock&roll est és magyar népi táncház, salsa és modern táncos bulik. Minden partink elejére kezdő tánctanítást szervezünk, hogy az adott stílust nem ismerők is táncolhassanak. A bulik alatt ruhatárat és pénztárt működtetünk, tisztán tartjuk a táncparkettet és persze megtáncoltatjuk a terem szélén álldogállókat - amire mindig van mód, hiszen nálunk végre a nemek aránya a hölgyek felé billen. A bulik után hangulatos körvacsorát tartunk, de hogy mi is történik ott - maradjon egyelőre titok, amíg nem látod meg Te magad is!

A buliszervezés mögött természetesen különféle izgalmas háttérmunkák is adódnak, amikben Te is kipróbálhatod magad. A partik szervezésén kívül kint vagyunk a Gólyabálon is, szervezünk tánctanfolyamokat, tartunk öregvacsorát, ahova a Parkett Klub és az őt megelőző előd körök immár 29 éves működése alatt tevékenykedett rendezők ellátogatnak, mesélnek és nosztalgiáznak.

Történet

A Schönherz Kollégiumban a 2008-as felújítás előtt virágzott a táncos élet. Kéthetente keddenként felváltva két kör is rendezett társastáncos bulikat: a Rongyláb Party és a Táncklub. Ám az egy év alatt, amíg a kollégisták átmenetileg a Terminus Kollégiumban laktak - és a visszaköltözés után is egy évig - bajos volt a bulirendezés. Ezalatt sok körtag végzett az egyetemmel, albérletbe költözött, így megfogyatkozott mindkét rendezőgárda. Ezért már a visszaköltözés után összefogtak, hogy együtt - később egy új kört, a Parkett Klubot megalapítva - keltsék újra életre a társastáncos rendezvényeket a Schönherzben.

Jelentkezés

Ha tetszett, amit olvastál rólunk vagy amit láttál a Parkett Klub bulikon és kedvet kaptál hozzá, hogy Te is bulit rendezz velünk, akkor jelentkezz újoncnak a Parkett Klubba, és indulj el az úton, hogy Te is teljes jogú Parkett Klub rendezővé válhass! Az sem akadály, ha nem a VIK-re vagy a BME-re jársz. A honlapunkon is leadhatod a jelentkezésedet vagy keress minket személyesen a bulijainkon!