„Pénzügyi szoftver technológiák” változatai közötti eltérés

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
(Új oldal, tartalma: „{{Tantárgy | név = Pénzügyi szoftver technológiák | tárgykód = VIAUM187 | szak = MSC gazdinfo | kredit = 5 | félév = ősz | kereszt = nincs | tanszék = VIK-…”)
 
 
17. sor: 17. sor:
 
}}
 
}}
 
== Bevezetés ==
 
== Bevezetés ==
A tárgy célja az alapvető szoftvertechnológiai fogalmak ismertetése. A tárgy hangsúlyt fektet a pénzügyi rendszerek modellezésére, követelményspecifikációjára, tervezésére és fejlesztésére. Bemutatja a pénzügyi szektor néhány szakterület-specifikus modellezési nyelvét, továbbá tárgyalja a kész szoftverelemekből való rendszerépítés alapjait. A hallgatók ismerkedjenek meg a pénzügyi terület főbb szoftvermodellezési nyelvével, valamint a pénzügyi információs rendszerek felépítési és szoftverfejlesztési aspektusaival. Az ismeretek segítségével a hallgatók váljanak képessé felhasználói felületeket kialakítására, kliens oldali szoftvereket fejlesztésére mobil, asztali és webes környezetre, továbbá információs rendszereket építeni kész szoftverkomponensekből.
+
A tárgy célja az alapvető szoftvertechnológiai fogalmak ismertetése. A tárgy hangsúlyt fektet a pénzügyi rendszerek modellezésére, követelményspecifikációjára, tervezésére és fejlesztésére. Bemutatja a pénzügyi szektor néhány szakterület-specifikus modellezési nyelvét, továbbá tárgyalja a kész szoftverelemekből való rendszerépítés alapjait. A hallgatók ismerkedjenek meg a pénzügyi terület főbb szoftvermodellezési nyelvével, valamint a pénzügyi információs rendszerek felépítési és szoftverfejlesztési aspektusaival. Az ismeretek segítségével a hallgatók váljanak képessé felhasználói felületeket kialakítására, kliens oldali szoftvereket fejlesztésére mobil, asztali és webes környezetre, továbbá információs rendszereket építeni kész szoftverkomponensekből. '''A tantárgy csak angol nyelven indul.'''

A lap jelenlegi, 2016. december 21., 17:51-kori változata

Pénzügyi szoftver technológiák
Tárgykód
VIAUM187
Általános infók
Szak
MSC gazdinfo
Kredit
5
Ajánlott félév
ősz
Keresztfélév
nincs
Tanszék
VIK-AUT
Követelmények
Jelenlét
ajánlott
KisZH
nincs
NagyZH
1 db
Házi feladat
nincs
Vizsga
szóbeli
Elérhetőségek

Bevezetés

A tárgy célja az alapvető szoftvertechnológiai fogalmak ismertetése. A tárgy hangsúlyt fektet a pénzügyi rendszerek modellezésére, követelményspecifikációjára, tervezésére és fejlesztésére. Bemutatja a pénzügyi szektor néhány szakterület-specifikus modellezési nyelvét, továbbá tárgyalja a kész szoftverelemekből való rendszerépítés alapjait. A hallgatók ismerkedjenek meg a pénzügyi terület főbb szoftvermodellezési nyelvével, valamint a pénzügyi információs rendszerek felépítési és szoftverfejlesztési aspektusaival. Az ismeretek segítségével a hallgatók váljanak képessé felhasználói felületeket kialakítására, kliens oldali szoftvereket fejlesztésére mobil, asztali és webes környezetre, továbbá információs rendszereket építeni kész szoftverkomponensekből. A tantárgy csak angol nyelven indul.