Mikrokontroller alapú rendszerek

A VIK Wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Horvgbor (vitalap | szerkesztései) 2014. június 10., 14:34-kor történt szerkesztése után volt. (→‎Zárthelyik, vizsgák)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Mikrokontroller alapú rendszerek
Tárgykód
VIAUA348
Általános infók
Szak
villany szak
Kredit
4
Ajánlott félév
6
Keresztfélév
nincs
Tanszék
AAIT
Követelmények
KisZH
nincs
NagyZH
1 db
Házi feladat
1 db
Vizsga
írásbeli
Elérhetőségek


A tárgy célja, hogy a hallgatókat megismertesse az iparban legelterjedtebben használt mikrokontroller architektúrákkal, azok kiválasztási szempontjaival. A megszerzett ismeretek segítségével a hallgatók képessé válnak mikrokontroller alapú rendszerek hardver tervezésére és alacsonyszintű szoftver rendszerének megvalósítására. A kettő közötti elválaszthatatlan kapcsolatot rövid esettanulmányok mutatják be. A létrehozott egység monitorozási és diagnosztikai információs rendszerét gyors alkalmazásfejlesztő módszerek alkalmazásával alakítják ki a legelterjedtebb ipari platformokon.

← Vissza az előző oldalra – BSC Beágyazott és irányító rendszerek szakirány

Követelmények

  • NagyZH: A szorgalmi időszakban 1 nagyzárthelyit kell legalább elégségesre teljesíteni. Két pótlási lehetőség van.
  • Házi feladat: A félév során házi feladatként egy Java szimulátorban kell 8051-es mikrokontrollerre kell egy egyszerű assembly szubrutint megírni. A feladat magába foglalja a pontos specifikáció megfogalmazását, a szubrutin megírását, a teszteléshez egy egyszerű főprogram elkészítését, valamint egy néhány oldalas teljeskörű dokumentáció megírását. A pótlás időszakban különeljárási díj ellenében van lehetőség pótbeadásra. Aki azonban a 12. hét végéig leadja a kész házit, annak szükség esetén biztosítanak a szorgalmi időszakban egy extra ingyenes javítási lehetőséget - Érdemes kihasználni!
  • Vizsga: A tárgy írásbeli vizsgával zárul, melyen maximum 100 pontot lehet elérni. A jegyek a standard 40, 55, 70, 85 százalékos határok szerint alakulnak.

Segédanyagok

Zárthelyik, vizsgák


Közös tárgyak
Szakirány laborok