Mesterséges intelligencia kedvcsináló

A VIK Wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Szabó Levente (vitalap | szerkesztései) 2015. január 10., 14:08-kor történt szerkesztése után volt. (→‎Ajánlott könyvek)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
← Vissza az előző oldalra – Mesterséges_intelligencia

Ajánlott könyvek

Mesterséges intelligencia modern megközelítésben (Panem) - Stuart J. Russel, Peter Norving

Gáb

Tádeusznyak előadásmód meg kell szoknyi, de ha ez megvan, akkor a tárgy mennyi fog-e (lásd első előadás szlájdjai ;). Van egy házi is, ami állatira nem hiányzik senkinek, de attól még van. Aki átlagon fölülire csinálja a házit, és ötösre írja a ZHt, az kap megajánlott ötöst. A ZH és a vizsga eléggé sablonos, aligha fogtok olyan feladatot kapni, amihez hasonló még ne lett volba. Szerintem Tádi korrekt, rendes tanár. A könyvet meg ne vegye senki, húszmillió oldal és ebből 19.9 millió fölösleges rizsa. A slájmokból meg főleg régi zhkból és vizsgákból érdemes tanulni.


Karesz

Szerintem ez sem rossz tárgy. Kicsit nehezen érthetö a jegyzet de azért abbol is meg lehet tanulni.


Tóth Márton

Dobrowieczky Tadeusz tartja (asszem nem irtam el a nevet:-)). Kicsit furcsan tori a magyart. A vizsgasort is o allitja ossze, ugyhogy aki nem jart eloadasra, az konnyen azt hiheti, hogy tele van elgepelessel (bugos szorend, stb.). Az anyag egyik resze MaLo++ szeru, a masik resze engem valahogy nem kotott le. Van belole hazi, amit parokban kell csinalni. Hatarozottan erdemes master-slave modjara kialakitani a parokat, megpedig ugy, hogy a master megcsinalja az egeszet, a slave meg megprobalja megerteni, es szolgai modon alairja a papirt, hogy "egyutt csinaltuk". Gondolom szglab4-bol kiderult, hogy mennyivel hatasosabb a maganyos programozas a csapatosnal :)

Percze Dániel

Van sok kidolgozott zh a honlapon, van zh-ra megajanlott jegy, erdemes kicsit ratanulni akkor, mert a zh utani anyag joval nagyobb. (bar az az anyag erdekes resze, mint kiderult;) Erdemes regi vizsgakbol tanulni, mert gyorsabb, s nekunk egyik vizsgan kiadtak egy regi vizsgasort, amin csak a (regi) datum volt athuzva;).


Boromissza Gergely

Jók az órák, megéri bejárni, de anélkül is meg lehet csinálni a tárgyat. ZHra érdemes sokat tanulni, mert megajánlott 5-ös szerezhető és akkor nem kell a tárggyal vizsgaidőszakban foglalkozni (vizsgaanyag már elég durva). ZH és vizsga is vegyesen feladat és elméletből áll. Előző ZHkat megéri tanulmányozni, mert nagyon hasonlóak a példák. Könyv: MestersegesIntelligencia (1000 oldalas, nem semmi áron, de jó könyv és a fele kell is...)


Mitcsenkov Attila

Van hozzá egy 12 kilós könyv, amiben benne van sok minden ami kell, meg ami nem, bár érdekes. Én nem abból készültem vizsgára, túl nagy... Maga az anyag eleinte tetszett, később nem tudtam bejárni. A ZH, vizsga nem túl nehéz, kifejezetten hasonlít az előző éviekre (nálunk volt vizsga, 1999-ből származó szó szerinti másolat...), nem túl nehéz, és a pontozás is barátságos. Lesz házi feladat, változó nehézségű. Párokban megy, szintén figyeljetek, kivel csináljátok. Félév végén van amőba-verseny, mindenki a saját programjával nevezhet be. A győztesnek vizsga ötös.

Arwen

Mivel nem szeretem a valszámot különösebben, nem okozott marha nagy élvezetet a tárgy tanulása, de amúgy szerintem érdekes dolgokról van szó. A negatívum a házi, spec én nem vágtam mit is kérnek, a konzulens se bírta elmagyarázni. A pozitívum viszont hogy nem nehéz a vizsga, sem a ZH, a régiekből meg az "összefoglalókból" fel lehet készülni. Egy utolsó adalék: engem borzasztóan idegesített, hogy Tade nem tud magyarul és a mondatai sokszor érthetetlenek voltak, nem vágtam mit akart vele. Ha van lehetőséged, szerezd meg a könyvet könyvtárból v hasonló, van amit épp ezért onnan sokkal könnyebb megérteni. Ha sok időd van és csak azt olvasod el, sztem az is faszán elég a vizsgához.

palacsint - 2006.02.12.

Érdekes tárgy, nekem az előadások is bejöttek (már amikor bent voltam), csak nehéz. A házi feladat kimondottan tetszett, nekünk egy ágenst kellett leprogramozni megerősítéses tanulással.

Van félév vége felé amőba verseny, amivel megajánlott jegyet lehet szerezni, de már a sikeres nevezésért is járt néhány pont. A vizsga beugrós, és könnyen el lehet rajta csúszni. A nagy táblázat alapján a vizsgadolgozatok 30, 11, 37, majd 5 százaléka lett nullpontos, valószínűleg a beugró miatt.

Ha jól tudom keresztfélév van belőle, de elfogadott házi feladat mindenképpen kell hozzá, mert azt nem lehet teljesíteni, és aláírás is csak gyakIV jelleggel van. Szóval legalább az aláírás megszerzése erősen ajánlott. ZH-ra, vizsgára a korábbi feladatokból egész jól fel lehet készülni. A könyvben sok előadásbeli példa ugyanúgy szerepel, ami a megértéshez jól jöhet, ha nem voltál előadáson, vagy már nem emlékszel rá.

Utólag a Tadeusz által szervezett vizsgák (2006.01.02. és 12.) kicsit könnyebbnek tűnnek, mint az Antal Péter-féle megmérettetések (2006.01.26 és 30.) feladatsorai.


Drizzt - 2007.01.30.

Tényleg érdekes a tárgy, de hatalmas mennyiségű anyag van, illetve a hivatalos fóliákból sem olyan egyszerű mindent megérteni. Javítani nagyon jól javítanak, a házi jó sok idejét elveszi az embernek, s eléggé nehéz is, angoltudás nélkül esélytelen(az esszés háziról van szó, ha még nem választasz az elején valami könnyű témát). A zh utáni részek hosszúak is. Legalább 3 nap szerintem kell a vizsgára való felkészüléshez. Reklamálni van értelme, én is megkaptam a 2 pontot a 3ashoz.

Kókai - 2007.02.12

Elég érdekes tárgy. Bár az év elején ettöl féltem a legjobban. Bejárni sztemnem érdemes. A vetitett diákat meg lehet találni a honlapon. Azt iszont érdemes olvasgatni évközben. Ugy nem lesz nehéz a tárgy. Viszont évközi tanulás nélkül is fel lehet készülni zhra / vizsgára 3 nap alatt min 3 masra. Nem nehéz megérteni az anyagot (bár van olyan rész ami gázosabb) és ha megérted akkor menni fog. A házi kicsit szivás. Elég sok idöt elvesz és változoan pontozzák. Fontos a megadott szempontokat betartani a hf vel kapcsolatban. De öszeségében a tárgy nem nehéz. Infositen és wikin lehet jo összefoglalokat találni, meg kidolgozott feladatokat amiket érdemes jol átnézni.