„Mérés laboratórium 3. - 2. mérés” változatai közötti eltérés

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
6. sor: 6. sor:
  
 
== Minta jegyzökönyv ==
 
== Minta jegyzökönyv ==
Itt megtalálható egy példa jegyzökönyv: [[Media:meres3_2_minta_jegyzokonyv.pdf|Mérés3 2. mérés jegyzökönyv], olyan céllal hogy mérés elött átnézhessék a diákok, hogy mérésen már ne legyen semmi érthetetlen, illetve mérés után lehessen ebböl vagy a saját jegyzökönyvböl tanulni.
+
Itt megtalálható egy példa jegyzökönyv: [[Media:meres3_2_minta_jegyzokonyv.pdf|Mérés3 2. mérés jegyzökönyv]], olyan céllal hogy mérés elött átnézhessék a diákok, hogy mérésen már ne legyen semmi érthetetlen, illetve mérés után lehessen ebböl vagy a saját jegyzökönyvböl tanulni.
  
 
[[Category:Infoalap]]
 
[[Category:Infoalap]]

A lap 2013. január 25., 21:11-kori változata

Tanácsok

Ez egy igazi LabVIEW-os mérés lesz, főleg grafikus programozással fog eltelni az idő. Ha már kézzel-lábbal próbáltok eligazodni a diagrammon, akkor jó irányba haladtok. (Na jó, annyira nem lesz nehéz.) Szerintem érdemes bekapcsolni a Context Help-et a mérés elején, mert úgy gyorsabban fogtok haladni, és nem a szomszédtól fogjátok kérdezgetni, hogy milyen be-és kimenetei vannak az egyes elemeknek. (Ők úgyis a harmadik szomszéddal lesznek elfoglalva. :) ) Tipikus hiba volt, amit nálunk is elkövettek páran, hogy a jelgenerátor kimenetét nem állították át nagy impedanciás állapotba, amit az egyik, jelgenerátort konfiguráló elemen lehet elvégezni. (Erre mindenki emlékszik ML2-ből, hogy miért kell átállítani, ugye? :) )
A szemábra felvételéhez egy külön áramkört (ami lényegében egy aluláteresztő szűrő, vagyis a kisfrekvenciájú jeleket átengedi, a nagyfrekvenciásakat pedig csillapítja) kell csatlakoztatni a PC soros portjára, amelynek a felépítése megtalálható a mérési útmutatóban. A csatlakozási pontok összekötése triviális, ha belegondoltok, hogy mit jelent az UART-nál használt RXD és TXD jelölés.

-- Tóth Gábor - 2011.09.04.

Minta jegyzökönyv

Itt megtalálható egy példa jegyzökönyv: Mérés3 2. mérés jegyzökönyv, olyan céllal hogy mérés elött átnézhessék a diákok, hogy mérésen már ne legyen semmi érthetetlen, illetve mérés után lehessen ebböl vagy a saját jegyzökönyvböl tanulni.