Levlisták

A VIK Wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Kory (vitalap | szerkesztései) 2013. február 8., 16:25-kor történt szerkesztése után volt.
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Sablon fejlesztesalatt.png Az oldal épp egy nagyobb változáson megy keresztül, kérlek nézz vissza kicsit később Sablon fejlesztesalatt.png


A VIK-es hallgatók közötti jobb információáramlás érdekében a KSZK tanulmányi, közéleti és egyéb célokra levelezőlistákat üzemeltetnek. A hozzáférés és a használat feltétele az SSO-account. Ha ez megvan, a [következő oldalon] lehet fel illetve leiratkozni a listákról.


Mi a levelezőlista?

A levelezőlista egy kommunikációs csatorna, mely lehetővé teszi, hogy az emberek egy csoportja automatikusan megkapjon minden email üzenetet, amit egy adott címre (a lista címére) elküldenek: minden levél, amit egy listatag fölad a lista címére, kézbesítésre kerül az összes listatag levélládájába. Ha az ember tagja egy levelezési listának, akkor leveleket küldhet a listára, válaszolhat az onnan érkező levelekre, vagy az is lehet, hogy csak olvassa a listáról érkező leveleket, de ő maga nem szól hozzá semmihez (tehát csak "hallgatózik"). --Az üzemeltetők honlapjáról

A levelezőlisták haszna

Az emberek azért iratkoznak fel valamilyen levelezőlistára (angol rövidítése ML), hogy tájékozódjanak egy bizonyos témában és részt vegyenek az erről szóló eszmecserében. Néhány példa:

  • egy cég összes alkalmazottainak levelezőlistája
  • egy projekten dolgozó munkacsoport tagjainak levelezőlistája
  • egy tanulócsoport tagjainak levelezőlistája
  • a számítógépek legfrissebb biztonsági kockázatait közzétevő levelezőlista
  • a barkácsolással kapcsolatosan eszmét cserélő emberek levelezőlistája
  • egy család levelezőlistája, amin a nagyobb családi események szervezése zajlik

A KSZK által üzemeltetett levlisták etikettje elolvasható itt