„Labor I. (HIT)” változatai közötti eltérés

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
(Új oldal, tartalma: „{{GlobalTemplate|Villanyszak|UjgenLab}} ==Újgenerációs Hálózatok !SzakirányLabor I-II.== A vezetékes és mobil rendszerek mûködésének megismerése tes…”)
 
a (Szikszayl átnevezte a(z) UjgenLab lapot a következő névre: Labor I. (HIT))
(Nincs különbség)

A lap 2013. augusztus 21., 16:38-kori változata

Ez az oldal a korábbi SCH wiki-ről lett áthozva. Az eredeti változata itt érhető el.

Ha úgy érzed, hogy bármilyen formázási vagy tartalmi probléma van vele, akkor kérlek javíts rajta egy rövid szerkesztéssel.

Ha nem tudod, hogyan indulj el, olvasd el a migrálási útmutatót


Újgenerációs Hálózatok !SzakirányLabor I-II.

A vezetékes és mobil rendszerek mûködésének megismerése testközelbôl: szimulációval és valós hálózati berendezéseken tanulmányozhatók az elôadásokon megismert hálózatok és eljárások, az alapvetô rádiós témaköröktôl kezdve a különféle korszerû mobil és vezetékes rendszerekig (WiFi, ATM kapcsoló UMTS készülék stb.)


Mérésvezetők: Dr.Do Van Tien, Dr.Jeney Gábor

Labor I. (VIHIM261)

Jegyzet, mérések

Beugrók // alaplabor

 • Ezen a helyen volt linkelve a(z) 1mrs.pdf nevű fájl ("1mrs.pdf" link szöveggel) a régi wiki http://wiki-old.sch.bme.hu/bin/view/Villanyszak/UjgenLab oldaláról. (Ha szükséged lenne a fájlra, akkor a pontos oldalmegnevezéssel együtt küldd el a wiki@sch.bme.hu címre a kérésedet)
1. mérés - SystemView - ellenőrző kérdések kidolgozva
 • Ezen a helyen volt linkelve a(z) meres2beugro.pdf nevű fájl ("meres2beugro.pdf" link szöveggel) a régi wiki http://wiki-old.sch.bme.hu/bin/view/Villanyszak/UjgenLab oldaláról. (Ha szükséged lenne a fájlra, akkor a pontos oldalmegnevezéssel együtt küldd el a wiki@sch.bme.hu címre a kérésedet)
2.mérés - jelterjedés, modulációs eljárások
 • Ezen a helyen volt linkelve a(z) 3meres.pdf nevű fájl ("3meres.pdf" link szöveggel) a régi wiki http://wiki-old.sch.bme.hu/bin/view/Villanyszak/UjgenLab oldaláról. (Ha szükséged lenne a fájlra, akkor a pontos oldalmegnevezéssel együtt küldd el a wiki@sch.bme.hu címre a kérésedet)
3. mérés - jelek alapsávi leírása (eredetileg ennek kéne lennie a 2.-nak)
 • Ezen a helyen volt linkelve a(z) 4meres.pdf nevű fájl ("4meres.pdf" link szöveggel) a régi wiki http://wiki-old.sch.bme.hu/bin/view/Villanyszak/UjgenLab oldaláról. (Ha szükséged lenne a fájlra, akkor a pontos oldalmegnevezéssel együtt küldd el a wiki@sch.bme.hu címre a kérésedet)
4.mérés - CDMA rendszerek

Beugrók // további mérések

 • Ezen a helyen volt linkelve a(z) 1_stp-ethernet.zip nevű fájl ("1_stp-ethernet.zip" link szöveggel) a régi wiki http://wiki-old.sch.bme.hu/bin/view/Villanyszak/UjgenLab oldaláról. (Ha szükséged lenne a fájlra, akkor a pontos oldalmegnevezéssel együtt küldd el a wiki@sch.bme.hu címre a kérésedet)
STP - Ethernet mérés
 • Ezen a helyen volt linkelve a(z) 2_mpls.zip nevű fájl ("2_mpls.zip" link szöveggel) a régi wiki http://wiki-old.sch.bme.hu/bin/view/Villanyszak/UjgenLab oldaláról. (Ha szükséged lenne a fájlra, akkor a pontos oldalmegnevezéssel együtt küldd el a wiki@sch.bme.hu címre a kérésedet)
MPLS mérés
 • Ezen a helyen volt linkelve a(z) 3_sip_telefon.zip nevű fájl ("3_sip_telefon.zip" link szöveggel) a régi wiki http://wiki-old.sch.bme.hu/bin/view/Villanyszak/UjgenLab oldaláról. (Ha szükséged lenne a fájlra, akkor a pontos oldalmegnevezéssel együtt küldd el a wiki@sch.bme.hu címre a kérésedet)
SIP mérés
 • Ezen a helyen volt linkelve a(z) 4_rsvp.zip nevű fájl ("4_rsvp.zip" link szöveggel) a régi wiki http://wiki-old.sch.bme.hu/bin/view/Villanyszak/UjgenLab oldaláról. (Ha szükséged lenne a fájlra, akkor a pontos oldalmegnevezéssel együtt küldd el a wiki@sch.bme.hu címre a kérésedet)
RSVP mérés
 • Ezen a helyen volt linkelve a(z) 5_atm.zip nevű fájl ("5_atm.zip" link szöveggel) a régi wiki http://wiki-old.sch.bme.hu/bin/view/Villanyszak/UjgenLab oldaláról. (Ha szükséged lenne a fájlra, akkor a pontos oldalmegnevezéssel együtt küldd el a wiki@sch.bme.hu címre a kérésedet)
ATM mérés


Jegyzet, mérések

RSVP mérés

Habár a mérés leírásának a végén található egy jegyzőkönyv sablon, a mérésvezető azt mondta, hogy nem kell jegyzőkönyvet készíteni. A lényeg, hogy lássuk, mi is történik, ha úgy érezzük ez sikerült, akkor a mérés be van fejezve. A gépnél van egy elég részletes útmutató, ami alapján lehet szépen haladni. Egy hiba viszont van benne: amikor ssh-val a 192.168.0.4-es gépre beléptek, nem az eth1-es interfacet kell állítani, hanem az eth0-át (különben szétfagy). Ezek után mindenen az útmutató szerint kell végiglépkedni és sokat pötyögni.

Labor II. (VIHIM317)

Jegyzet, mérések

Első kör

Második kör

 • NetFPGA mérés - sok saját munkát igényel -
  Ezen a helyen volt linkelve a(z) labor.txt nevű fájl ("NetFPGA HowTo" link szöveggel) a régi wiki http://wiki-old.sch.bme.hu/bin/view/Villanyszak/UjgenLab oldaláról. (Ha szükséged lenne a fájlra, akkor a pontos oldalmegnevezéssel együtt küldd el a wiki@sch.bme.hu címre a kérésedet)
  • Csak egy hozzávetőleges leírást tudunk adni, hogy mit is kell csinálni, felelősséget nem tudunk érte vállalni (2011 tavasz)
  • A leírást készítette: Mezi, Zsombor, Bazsi, Levi, Fracsi, Mádi, Kispál

Beugrók // első kör

 • Ezen a helyen volt linkelve a(z) 4g1_beugro.pdf nevű fájl ("4G1 mérés beugró" link szöveggel) a régi wiki http://wiki-old.sch.bme.hu/bin/view/Villanyszak/UjgenLab oldaláról. (Ha szükséged lenne a fájlra, akkor a pontos oldalmegnevezéssel együtt küldd el a wiki@sch.bme.hu címre a kérésedet)


 • Ezen a helyen volt linkelve a(z) GSM_kidolgozs.pdf nevű fájl ("GSM mérés kidolgozott kérdések" link szöveggel) a régi wiki http://wiki-old.sch.bme.hu/bin/view/Villanyszak/UjgenLab oldaláról. (Ha szükséged lenne a fájlra, akkor a pontos oldalmegnevezéssel együtt küldd el a wiki@sch.bme.hu címre a kérésedet)


 • Ezen a helyen volt linkelve a(z) 4g2_beugro.pdf nevű fájl ("4G2 mérés beugró" link szöveggel) a régi wiki http://wiki-old.sch.bme.hu/bin/view/Villanyszak/UjgenLab oldaláról. (Ha szükséged lenne a fájlra, akkor a pontos oldalmegnevezéssel együtt küldd el a wiki@sch.bme.hu címre a kérésedet)


 • Ezen a helyen volt linkelve a(z) UMTS.pdf nevű fájl ("UMTS mérés beugró" link szöveggel) a régi wiki http://wiki-old.sch.bme.hu/bin/view/Villanyszak/UjgenLab oldaláról. (Ha szükséged lenne a fájlra, akkor a pontos oldalmegnevezéssel együtt küldd el a wiki@sch.bme.hu címre a kérésedet)


 • Ezen a helyen volt linkelve a(z) la_beugro.pdf nevű fájl ("LA mérés beugró" link szöveggel) a régi wiki http://wiki-old.sch.bme.hu/bin/view/Villanyszak/UjgenLab oldaláról. (Ha szükséged lenne a fájlra, akkor a pontos oldalmegnevezéssel együtt küldd el a wiki@sch.bme.hu címre a kérésedet)