LINUX programozás

A VIK Wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Bodnár Tibor (vitalap | szerkesztései) 2015. szeptember 1., 00:25-kor történt szerkesztése után volt. (→‎2015)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
LINUX programozás
Tárgykód
VIAUJV57
Általános infók
Kredit
4
Ajánlott félév
őszi
Keresztfélév
nincs
Tanszék
AAIT
Követelmények
Jelenlét
nem kötelező
KisZH
nincs
NagyZH
nincs
Házi feladat
1 db
Vizsga
van
Elérhetőségek


Követelmények:

Szorgalmi időszakban

Az aláírás megszerzésének feltétele a házi feladat beadása.

Vizsgaidőszakban

A tárgyból szóbeli vizsga van.

Segédanyagok

A tárgyoldalon bejelentkezés után elérhetők az előadásdiák és az gyakorlatok forrásfájljai.

Régi wikis oldal: Linux programozás

Tárgy weboldal az AAIT-n

Vélemények

2014

A tárgyat Bányász Gábor tartja, a félév alatt kb. megtanulsz Linux-ra programot írni, debuggolni, megismersz egy verziókövető rendszert (Git), és pár fontos dolgot. Javaslom minden Linux kedvelőnek, illetve olyan beágyazottas (Villamosmérnök MSc - Számítógép alapú rendszerek!) hallgatónak, aki akar foglalkozni majd beágyazott rendszer szinten is a Linuxszal. Vizi Gábor (vita) 2014. szeptember 11., 17:40 (UTC)

2015

Kifejezetten ajánlom annak is, aki nem elvakult Linuxos. Az óra szól a kernelről is, a user space-ben elérhető szolgáltatásokról, kicsit a verziókövetésről és a debugolásról. A diák szárazak, magukban nem is érdekesek, viszont az összes előadás kifejezetten érdekes módon egészíti ki azokat. Nekem maga az alap téma közel sem volt új, de rengeteg elejtett félmondat/mondat az előadáson így is mondott sok új dolgot, illetve segített felfrissíteni egyébként fontos részleteket is. A házit mindenki maga találja ki, a vizsgán kérdezett kicsit gondolkodtatóbb dolgokat is, de barátságos hangulató. Összefoglalva: ha új neked az egész, akkor nem ingyen kredit, de mindenképp hasznos (házi bemutatáson nem voltunk sokan, ebből gondolom, hogy sokan nem is csinálták meg). Tibor (vita) 2015. Augusztus 31., 17:40 (UTC)