Környezetgazdaságtan

A VIK Wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Kory (vitalap | szerkesztései) 2013. április 18., 22:52-kor történt szerkesztése után volt.
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez


Környezetgazdaságtan
Tárgykód
GT42A001
Általános infók
Kredit
2
Tanszék
GTK-KGT
Követelmények
Jelenlét
?
Minimális munka
?
KisZH
nincs
NagyZH
2 db
Házi feladat
nincs
Vizsga
nincs
Elérhetőségek


Ezek már aktuálisabb információk: Az Antal Miklós által "Környezetgazdaságtan" tárgy keretében leadott anyagát a következő oldalon találjátok: http://kornygazd.wordpress.com/

Füle Miklós diáit a http://www.kornygazd.bme.hu/ honlapon keressétek, "letöltés" itt jelszót kér. A jelszó: kirtir. Füle Miklós neve alatt találhatók a környgazd diák.

-- Luzsan - 2010.10.12.

Tananyag

  • Előkövetelmény: nincs
  • Felhasználható irodalom: Kerekes Sándor - Szlávik János A környezeti menedzsment közgazdasági eszközei KJK. 2001.
  • Jegyzet: A tanszéki honlapon >> letöltések menüpont alatt >> Hallgatóként a megfelelő jelszóval bejelentkezve megtalálható a jegyzet.
  • Letöltések: Régebbi jegyzetek a WIKI Választható weben.

Zárthelyik

Vélemények, leírások

2006/2007 őszi félév - Hanci

A környezetvédelem egyik alapvető célja az emberi tevékenység "káros mellékhatásainak" mérséklése, a környezetünk tönkretételének a megakadályozása. A káros hatásokkal szemben több szinten is felléphetünk, kezdve a már megtörtént baj felszámolásától a gondok megelőzésig. Ennek érdekében mind a magánembereknek, mind a társadalmi, gazdasági csoportoknak sok teendője van. Ugyanakkor fontos megvizsgálni, hogy mivel lehet rávenni, érdekeltté tenni a gazdaság szereplőit a környezettudatosabb viselkedésre. "Kiket kell környezetbarát viselkedésre buzdítani, és hogyan?" Ide sok minden tartozhat a gyerekek nevelésétől a nagyvállalatok gazdasági érdekéig. Annyi bizonyos, hogy a gazdaságnak rendkívül nagy szerep jut a környezeti állapot alakulásában, ez a tantárgy is nagyrészt ezzel foglalkozik.

A tárgy röviden bemutatja a környezeti problémákat, és azok jellemzőit. Szó esik a környezetvédelem alakulását befolyásoló eseményekről, tényezőkről, és a környezet megóvását célzó törekvésekről. Ezt követően feltárjuk a környezeti válság és a gazdaság kapcsolatát. Megismerünk többféle megoldási kísérlet az egyes problémák felszámolására, mérséklésére...

Követelmények, tapasztalatok

2006/2007 őszi félév - Hanci

Az órán kivetített diák (PPT-ben és DOC-ban), valamint a jegyzet megtalálhatók a neten. Az előadó érthetően elmagyarázza az anyagot példákkal illusztrálva. Az óra látogatása követelmény, de ezt nem vette szigorúan. Eddig nem volt katalógus sem, de a legfrissebb (2006/07 - 2.félév) információk szerint már van. Függetlenül attól, hogy lehet-e hiányozni, érdemes bejárni előadásokra. A félév során írt két ZH-ra kaptuk a jegyet.

2010/2011 tavaszi félév - Laci

Kicsit frissítésre szorul a tárgy lapja. Ebben a félévben két előadó tartotta - Bartus Gábor és Füle Miklós órája címén Antal Miklós. Sokatmondó, hogy mindkét csoportban 50%-os a bukási arány, elég szigorúan veszik a tárgyat. Antal Miklósnál előadásra járás nélkül körülbelül a tárgy teljesíthetetlen, mert a honlapján elérhető segédanyagok nagyon hiányosak, a ZH teljesítéséhez közel sem elegendőek. A hivatalos tanszéki honlapon elérhetőek Bartus diái, amiből munkával, de fel lehet készülni a ZH-ra, ha nem is 5-ösre, de teljesíthető a követelmény. Csak annak ajánlott, akit érdekel a téma és be tud járni előadásokra, egyébként nagy meglepetésben részesül, hiába 2 kredit a tárgy.

Linkek

Környgazd. - Gazdhuman web Ön itt van :)
Környgazd. - Valaszthato web Letöltések

-- Hanci - 2008.07.31.