Környezetgazdaságtan

A VIK Wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen David14 (vitalap | szerkesztései) 2013. március 13., 01:05-kor történt szerkesztése után volt. (infobox)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Ez az oldal a korábbi SCH wiki-ről lett áthozva. Az eredeti változata itt érhető el.

Ha úgy érzed, hogy bármilyen formázási vagy tartalmi probléma van vele, akkor kérlek javíts rajta egy rövid szerkesztéssel.

Ha nem tudod, hogyan indulj el, olvasd el a migrálási útmutatót


Sablon elavult.png Ez a lap elavult adatokat tartalmazhat. Segíts felfrissíteni Sablon elavult.png
Ha nem tudod, hogy állj neki, olvasd el a tutorialt.


Környezetgazdaságtan
Tárgykód
GT42A001
Általános infók
Kredit
2
Tanszék
GTK-KGT
Követelmények
Jelenlét
?
Minimális munka
?
KisZH
nincs
NagyZH
2 db
Házi feladat
nincs
Vizsga
nincs
Elérhetőségek


Ezek már aktuálisabb információk: Az Antal Miklós által "Környezetgazdaságtan" tárgy keretében leadott anyagát a következő oldalon találjátok: http://kornygazd.wordpress.com/

Füle Miklós diáit a http://www.kornygazd.bme.hu/ honlapon keressétek, "letöltés" itt jelszót kér. A jelszó: kirtir. Füle Miklós neve alatt találhatók a környgazd diák.

-- Luzsan - 2010.10.12.

Tananyag

  • Előkövetelmény: nincs
  • Felhasználható irodalom: Kerekes Sándor - Szlávik János A környezeti menedzsment közgazdasági eszközei KJK. 2001.
  • Jegyzet: A tanszéki honlapon >> letöltések menüpont alatt >> Hallgatóként a megfelelő jelszóval bejelentkezve megtalálható a jegyzet.
  • Letöltések: Régebbi jegyzetek a WIKI Választható weben.

Zárthelyik

Vélemények, leírások

2006/2007 őszi félév - Hanci

A környezetvédelem egyik alapvető célja az emberi tevékenység "káros mellékhatásainak" mérséklése, a környezetünk tönkretételének a megakadályozása. A káros hatásokkal szemben több szinten is felléphetünk, kezdve a már megtörtént baj felszámolásától a gondok megelőzésig. Ennek érdekében mind a magánembereknek, mind a társadalmi, gazdasági csoportoknak sok teendője van. Ugyanakkor fontos megvizsgálni, hogy mivel lehet rávenni, érdekeltté tenni a gazdaság szereplőit a környezettudatosabb viselkedésre. "Kiket kell környezetbarát viselkedésre buzdítani, és hogyan?" Ide sok minden tartozhat a gyerekek nevelésétől a nagyvállalatok gazdasági érdekéig. Annyi bizonyos, hogy a gazdaságnak rendkívül nagy szerep jut a környezeti állapot alakulásában, ez a tantárgy is nagyrészt ezzel foglalkozik.

A tárgy röviden bemutatja a környezeti problémákat, és azok jellemzőit. Szó esik a környezetvédelem alakulását befolyásoló eseményekről, tényezőkről, és a környezet megóvását célzó törekvésekről. Ezt követően feltárjuk a környezeti válság és a gazdaság kapcsolatát. Megismerünk többféle megoldási kísérlet az egyes problémák felszámolására, mérséklésére...

Követelmények, tapasztalatok

2006/2007 őszi félév - Hanci

Az órán kivetített diák (PPT-ben és DOC-ban), valamint a jegyzet megtalálhatók a neten. Az előadó érthetően elmagyarázza az anyagot példákkal illusztrálva. Az óra látogatása követelmény, de ezt nem vette szigorúan. Eddig nem volt katalógus sem, de a legfrissebb (2006/07 - 2.félév) információk szerint már van. Függetlenül attól, hogy lehet-e hiányozni, érdemes bejárni előadásokra. A félév során írt két ZH-ra kaptuk a jegyet.

2010/2011 tavaszi félév - Laci

Kicsit frissítésre szorul a tárgy lapja. Ebben a félévben két előadó tartotta - Bartus Gábor és Füle Miklós órája címén Antal Miklós. Sokatmondó, hogy mindkét csoportban 50%-os a bukási arány, elég szigorúan veszik a tárgyat. Antal Miklósnál előadásra járás nélkül körülbelül a tárgy teljesíthetetlen, mert a honlapján elérhető segédanyagok nagyon hiányosak, a ZH teljesítéséhez közel sem elegendőek. A hivatalos tanszéki honlapon elérhetőek Bartus diái, amiből munkával, de fel lehet készülni a ZH-ra, ha nem is 5-ösre, de teljesíthető a követelmény. Csak annak ajánlott, akit érdekel a téma és be tud járni előadásokra, egyébként nagy meglepetésben részesül, hiába 2 kredit a tárgy.

Linkek

Környgazd. - Gazdhuman web Ön itt van :)
Környgazd. - Valaszthato web Letöltések

-- Hanci - 2008.07.31.