InfElm HOWTO

A VIK Wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Pardavi Balázs (vitalap | szerkesztései) 2014. október 20., 17:27-kor történt szerkesztése után volt. (→‎Ajánlott könyvek)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Ez az oldal a korábbi SCH wiki-ről lett áthozva. Az eredeti változata itt érhető el.

Ha úgy érzed, hogy bármilyen formázási vagy tartalmi probléma van vele, akkor kérlek javíts rajta egy rövid szerkesztéssel.

Ha nem tudod, hogyan indulj el, olvasd el a migrálási útmutatótAjánlott könyvek

Információ és kódelmélet (Typotex) - Györfi László, Győri Sándor, Vajda István

Main.SzaMa

Végre meglátod, hogy miért kellett volna megtanulni azt a sok értelmetlen dolgot valszámból, meg tökiből. Egy kis belátást nyersz abba, hogy hogyan varászolják a tömörítőprogik kisebbé a fájlokat. Bálint előadását mindenképpen érdemes meghallgatni.

Gáb

Töki2. Beseggeled, kapsz egy hármast, mire hazaérsz, elfelejted. Kicsit ambivalens a tárgy, szerintem vannak nagyon érdekes részei (hang, kép- és videótömörítés) és totálisan érdektelenek, mint a nemtommilyen entrópia tulajdonságai. Tanulni könyvből érdemes (meg másból nem is lehet, hacsak az ember nem olyan elvetemült, hogy bejár). Az infoszájtos összefoglalókat inkább hanyagoljátok.


Karesz

Hááát... Ez mondjuk már kevésbé jött be nekem. A könyvet kell tudni. 1000 millió képlet. Van akinek bejön, nekem nem. Egyebet nem tudok mondani.

Percze Dániel

Angolul angolul angolul!! Vetier Andrásnál, Queuing néven. Nem bánjátok meg:) Gyakorlatias, könnyű vizsga, more practice, more overview, less theory... and language practice, of course!

Megjegyzés: A Queuing az maga a töki angol megfelelője ha jól tudom, és nem az információelméleté. (Captain)

Tóth Márton

Vegre egy infos targy. Szialaci tartja => olyan, mint a ToKi, csak kicsit kevesbe szaraz az anyag. Tobbek kozott olyanokat is lead, hogy jpeg tomorites, mpeg tomorites, LZW algoritmus (zip), tehat amit hasznal is az ember. Szialaci sok vizsgalehetoseget ad, ezert ezzel lehet a vizsgaidoszakot finomhangolni. (Ebbol kifolyolag az utolso ket napon kellett levizsgaztatnia kb 130 embert) Orara nem erdemes bejarni, lenyegeben felmasolja a jegyzetet a tablara.


Boromissza Gergely

Töki++ SziaLacival. Szerintem óralátogatás nem sokat ér, könyvet mondja el, könyvben minden benne van, ami vizsgára kell. Kicsit durvább, mint a töki, számonkérés hasonló, példás ZH, ami nem vészes és tételes vizsga... Könyv: Kódelmélet (aminek az első fele kell és majd köv. félévben a második)

Mitcsenkov Attila

SziaLaci tartotta nekünk is, én szerettem, bár helyenként eléggé elszállt a matematika része a dolognak... A jegyzetet vegyétek meg, következő félévre is kelleni fog, és jó is. Vizsga a szokásos, 2 tétel, 1-3-4-5 az elérhető jegy. Hasonlít a tökire, bár kevesebb a Markov-lánc. :)

Arwen

Olyan, mint a töki. Egyesek szerint könnyebb, szerintem ugyanolyan, csak van benne pár érdekes rész, kép meg hang meg videotömörítés. Nekünk ezek egy részét Laczay Bálint tartotta, azokra az órákra érdemes bemenni, nagyon szemléletes előadások voltak képekkel, vetítéssel stb. A többi ugyanaz mint a könyv, bár sok mindent megértettem, nem biztos hogy kevésbé boldogultam volna vele ha nem járok be. Ugyanúgy be kell vágni 40 tételt, ugyanúgy baromi sok seggelés.

Geri

Én A tökivel ugyanazon félévben csináltam(infelm egyenes, töki kereszt), hamarabb vizsgáztam belőle, mint tökiből. A zh-ra nem tanultam szinte semmit, úgy álltam a tárgyhoz, hogy mivel az előadás nyolckor volt, így nem járok be, s hagyom az egészet a keresztre. Ehhez képest a zh-pontszámot levitték 15 pontra(pont ennyim volt. :-D) így vizsgáztam belőle. Elsőre sikerült elrontanom egy nagyon egyszerű képletet, ami sajnos egyest eredményezett, másodjára egy hasonlóan egyszerű tétellel átmentem. Amire figyeljetek oda tehát, hogy a rövidebb tételeket teljesen hibátlanul tudjátok!

-- adamo - 2005.05.15.