IT eszközök technológiája

A VIK Wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Maráz Márton (vitalap | szerkesztései) 2018. szeptember 17., 09:54-kor történt szerkesztése után volt. (2018-as házik doksija belinkelve + 1 apró elírás javítva (hizák->házik))
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
IT eszközök technológiája
Tárgykód
VIEEAC00
Általános infók
Szak
info
Kredit
4
Ajánlott félév
5
Tanszék
EET
Követelmények
Labor
5
NagyZH
1
Elérhetőségek

A tantárgy célkitűzése, hogy megismertesse a hallgatókat az IT eszközök legfontosabb hardware elemeinek működésével, ezen elemek elektronikai alapjaival és megvalósításuk technológiáinak alapjaival. Cél továbbá annak bemutatása, hogy a modern mikroelektronika milyen lehetőségeket biztosít a számítástechnika számára, mik a fizikai megvalósítás korlátai, és mik a fejlődés trendjei. A tárgy további célja az, hogy az informatikus hallgatók megértsék, és a laboratóriumi gyakorlatokon maguk is tapasztalják, hogy a hardver- és szoftverfejlesztés hasonló elvek és eszközök segítségével történik. A régi tantervben szereplő Elektronika tárgy utódja.

Követelmények

  • 5 darab labor teljesítése, lépésenkénti segédanyag alapján.
  • 1 darab ZH a félév végén. Póthéten pótolható, de a PZH-t nehezebbre tervezik a "plusz idő" miatt.
  • 10 darab házi feladat, általában 3-8 kérdéssel. A feladatok egy rész kapcsolódik a heti előadásdiához, másik részüknek önállóan kell megkeresni különféle forrásokból. A házik elvben nem pótolhatók, de 2017-ben többször módosították a határidőt (ekkor volt elsőnek házi a tárgyban), viszont 10-ből csak 7-nek kell meglennie.

Segédanyagok

2017-es előadásdiák

Házi feladatok

Laborok segédanyagai

ZH


Bevezetők
1. félév
2. félév
3. félév
4. félév
5. félév
6. félév
7. félév