Helyünk Európában

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Aktuális

2006/2007 tavaszi félév

Óraidőpont: Csütörtök, 10-12, St fsz. 10 (a húsvét utáni előadás úgy néz ki el fog maradni)
Másik kurzus időpontja: Kedd, 10-12, R 505

Az első 3 óra valamelyikén fel kell írni a neved, neptun-kódod egy listára, hogy tudja a tanárnő, hogy "kinek kell jegyet adni". Katalógus nincs.

Követelmények:

  • ZH az utolsó/utolsó előtti órán (pontos időpont később lesz) VAGY
  • szóbeli vizsga vizsgaidőszakban VAGY
  • választasz egy témát, amiből készülsz egy kiselőadással (egyeztetni kell róla a tanárnővel)

Konzultációs időpont, fogadó óra: csütörtök 9-10 St. fsz. 8

  • A csütörtöki csoportnak ZH az utolsó órán, utolsó előtti alkalommal lesz konzultáció.*

-- béka - 2007.05.03.

Vélemények

A tárgy Magyarország történelmének érdekességeire világít rá, nagyjából a kiegyezéstől. A vizsgaZH-n 2 nagykérdésre kell válaszolni, melyekre "esszé jellegű" megoldást várnak. Továbbá van még egy kiskérdés, amire egy-egy szó vagy pedig évszám a válasz. Bejárni nem kötelező, de érdemes, mivel jegyzet nincs, és akit érdekel a történelem, az élvezni fogja az órákat.


A tantárgyból igen könnyű ötöst szerezni. Az első vagy a második órán a tanárnő mond témákat, amelyekből lehet választani.A témát illetően könnyen lehet egyezkedni a tanárnővel. Kiválasztasz egy témát, felkészülsz belőle, majd kis előadás formájában előadod.Ezután kapsz egy jegyet. A tanár jó fej, könnyen ad ötöst, csak lássa, hogy foglalkoztál a feladatoddal.

-- fighter - 2006.05.18.


Nekem az tetszett legjobban, hogy nem olyan jellegű az előadás mint középiskolában, ahol kb abból áll a történelem, hogy a ki, mit, mikor, hol kérdésekre választ adnak rendkívül száraz stílusban. Ezzel szemben itt a fő kérdés, ami köré az előadások épülnek, az a miért. A tanárnő alapvető összefüggésekre, érdekességekre világít rá, sokszor a korabeli humort is segítségül hívva a történelmi helyzet bemutatására. Tisztázza az ország lehetőségeit, esetleges hibáit, lehetséges értékeléseket mutat be, majd kifejti a saját véleményét. Amit néha csak egy halvány mosollyal az arcán, finom célzásokkal, és kissé gunyoros megjegyzésekkel tesz, ezzel szórakoztatóvá téve az előadást. :) -- Roli - 2007.06.03.

Segédanyagok