Hangtechnikai gyakorlat

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Hangtechnikai gyakorlat
Tárgykód
VIHIJV69
Általános infók
Kredit
4
Tanszék
HIT
Követelmények
Jelenlét
nem kötelező, de ajánlott
Minimális munka
rendesen tanulni kell
Labor
3 alkalom
KisZH
3 db
NagyZH
nincs
Házi feladat
nincs
Vizsga
szóbeli
Elérhetőségek


A hallgatókkal megismertetni a zenei felvételkészítés helyszíni ill. stúdióban történő munkafolyamatát, a felhasznált berendezéseket, szoftvereket, ill. hogy technikai szinten elsajátítsák a zenei felvételkészítés és keverés technikáját. Ennek érdekében egy 7 hetes demonstrációkkal illusztrált elméleti oktatást kapnak először a hallgatók, majd a fennmaradó időben vezetett hangstúdió gyakorlatokon vesznek részt, ill. saját felvételt készítenek a tanszék hangstúdiójában, melynek lekeverése és annak bemutatása képezi a vizsga lényegi magját. A zenei anyag feljátszásához a hallgatók saját maguk hívhatnak zenekart.

Követelmények

  • Jelenlét: Az előadásokon való részvétel nem kötelező, de erősen ajánlott.
  • Laborok: A félév során 3 darab laboralkalom van (stúdióban) kisebb csoportokra bontva, melyek nem kötelezőek, de ezen keresztül érthető meg a felvételkészítés gyakorlati része.
  • KisZH: A félév során 3 kisZH-t kell írni, ezek közül minimum 2 db-nak az „elégséges” szintet el kell érnie.
  • Vizsga: A vizsga szóbeli, egyénileg elkészített és a vizsga során részletesen bemutatott hangfelvétellel, melyben a technikai (nem művészi) kidolgozottság és a helyszínen bizonyított jártasság alapján kapja a hallgató a vizsgajegyet.
  • Érdemjegy: 80% V + 10% ZH/a + 10% ZH/b (a legközelebbi egészre kerekítve), ahol V a vizsgajegy, ZH/a ill. ZH/b a két legjobb kisZH-ra kapott jegy.

Segédanyagok

  • Tanszéki honlap - Itt megtalálható a tárgyhoz kiadott hivatalos elektronikus jegyzet, mely ugyan kissé elavult, de vannak használható részei.

KisZH-k

Vélemények