Hallgatói Tudásbázis

A VIK Wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Jáhn Erik (vitalap | szerkesztései) 2018. február 21., 08:59-kor történt szerkesztése után volt.
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Hallgatói Tudásbázis
Nyitás vagy gyűlés
Gyakoriság
Változó
Időpont
A levlistán hirdetve
Általános infók
Alapítás
1999
(2013 - újraalapítás)
Körvezető
Burgess Benedek
Reszort
Elérhetőségek
Levlista
wiki@sch.bme.hu

Mi vagyunk a Hallgatói Tudásbázis. Olyanok, mint a Vödör, csak kaja helyett egy olyan közeget szolgáltatunk a villanykaros hallgatóknak, ahol minden közös tudásanyagot meg lehet osztani a többi évfolyam hallgatóival. A mi nevünkhöz fűződik a VIKWiki.

Elérhetőségünk

Ha írsz egy levelet a wiki@sch.bme.hu címre, az jó eséllyel hozzánk fog érkezni. A listát többen és gyakran olvassák napjában, igyekszünk minden levélre válaszolni. A lista nyílt, a lists.sch.bme.hu oldalon te is feliratkozhatsz! Adok néhány példát, hogy milyen esetekben érdemes, és mikor nem írni nekünk:

Jó példa

Hibás az egyik definíció az oldalon!
Ha biztos vagy benne, hogy az, akkor kérünk, javítsd, ha nem, akkor nyugodtan szólj nekünk, és megvitatás tárgya lesz a kérdéses rész. Ne félj, megjegyzünk! ;)
Szeretnék jegyzetet írni, de nagy meló...
Nem olyan nagy a meló, ha az ember kap egy-két tanácsot, esetleg segítséget a megfelelő társak megtalálásában.
Segíteni szeretnék, de nincs sok időm...
Senkinek sincs sok ideje, de a közösségi munka nagy előnye abban rejlik, hogy ha sokan csinálnak keveset, az többet érhet, mint ha kevesen megszakadnak...

Rossz példa

Leállt a wiki! Csináljatok valamit, holnap ZH!
Sajnos nem tudunk semmit se tenni. Nem mi üzemeltetjük a szervert, hanem a KSzK, mi még annyit se tudunk megtenni, hogy ha mondjuk csak a bekapcsológombot kéne megpingelni kísérletező jelleggel, akkor ezt a mutatóujjunk segítségével elvégezzük, lévén, hogy még a terembe se tudunk bemenni. A leállások viszont általában előre bejelentettek, vagy pedig sürgősen dolgozni szoktak a megoldásukon :)
Hibás volt amit az egyik doksiban írtak, és ezért elhasaltam!
Ez sajnálatos, azonban nem tudunk minden egyes dolgot átnézni, ami fölkerült a tudásbázisra, ráadásul nem is érthetünk mindenhez olyan szinten, mint mondjuk a javítók, valamint kreditet kifizetni/ZH újraírását kikényszeríteni sincs módunkban... Megtesszük ami tőlünk telik, de a 100%-os munkára nincs garancia.
Kérek egy szendót és egy sört!
Mi is ^^.