Hallgatói Tudásbázis

A VIK Wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen (vitalap) 2012. október 21., 21:41-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „{{GlobalTemplate|Altalanos|HaT}} ==Mi az a HaT?== Mi vagyunk a Hallgatói Tudásbázis Felügyelők csoportja, olyanok, mint a !PizzáSCH-ok, csak kaja helyett egy ol…”)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Ez az oldal a korábbi SCH wiki-ről lett áthozva. Az eredeti változata itt érhető el.

Ha úgy érzed, hogy bármilyen formázási vagy tartalmi probléma van vele, akkor kérlek javíts rajta egy rövid szerkesztéssel.

Ha nem tudod, hogyan indulj el, olvasd el a migrálási útmutatót


Mi az a HaT?

Mi vagyunk a Hallgatói Tudásbázis Felügyelők csoportja, olyanok, mint a !PizzáSCH-ok, csak kaja helyett egy olyan közeget szolgáltatunk a villanykaros hallgatóknak, ahol minden közös tudásanyagot meg lehet osztani a többi évfolyam hallgatóival. A mi nevünkhöz fűződnek olyan dolgok, mint az Info- és VillanySite, a VIK Wiki - Ezért alapvető tevékenységünk a két Site (Info, Villany) figyelésével (újabban már inkább a tartalmának megőrzésével) valamint a listák, és a Wiki felügyeletével kapcsolatos - mi vagyunk általában azok, akik a "bitleanyfuvarozo.uc-féle" tárhelyekről tőlünk telhetőleg átmozgatjuk a holmikat a wikire, és szólunk ilyenkor, hogy legközelebb lehetőség szerint ide kerüljenek. Készült már egy-két kisebb-nagyobb volumenű jegyzet is a kör tagjainak munkássága során is. Emellett rengeteg más dologgal is foglalkozunk, hogy Ti eredményesebben tanulhassatok, és minél többet tudjatok, mire végeztek.

Szóval ez egy ilyen létező dolog?

Igen, élő emberek vagyunk, a kör nem kihalt, csak csendes és diszkréten a háttérbe húzódott az utóbbi években. Ennek több oka is van, könnyű belegondolni, hogy lényegesen nehezebb észrevenni egy olyan kör létezését, mely munkája jelentős hányadát az interneten keresztül végzi. Azért megjegyzem, hogy egy-egy Wiki leállás esetén pillanatokon belül mindenki megtalálja az e-mail címünket... de erről majd még később.

Ha mindig a háttérben maradtok, akkor mi ez az oldal?

Egyszerűen úgy döntöttünk, hogy újítunk a módszereken, a feladatokon, melyeket végzünk és még rengeteg más dolgon is. De most talán fordítsuk kicsit komolyabbra a szót:

Mi változik?

Hírlevél

Mostantól kisebb-nagyobb időközökben hírlevéllel fogunk jelentkezni a tanulmányi listákon, melyekben általunk lényegesnek talált dolgokat tudtok majd olvasni, így akarunk majd a jövőben mindenkit informálva tartani minden, a Tudásbázissal kapcsolatos eseménnyel kapcsolatban. Nem pályázunk azoknak a köröknek a szerepére, akik havonta két-három kötettel dobják meg a postaládák tartalmát, ettől nem kell félni, csak akkor fogunk hírt adni magunkról, hogyha van is miről és miért.

Dicsőségfal

A közösség tudástárát (éppen azt olvasod, csak nem a tanulmányi részét) legaktívabban kibővítő hallgatótársaink neve lesz olvasható ezen az oldalon, hogy mindenki tudja, kinek is kell a sört venni, hogy végül pont meglett az a matek 2-es. Havi lebontásban is szerepelni fognak ezek a nevek, valamint külön azok, akik önmagában alkottak valami nagyon frappánsat és időtállót.

...ééés egyebek

Azt ugye senki se gondolta, hogy mindent azonnal el fogunk árulni? Lesz még rengeteg újítás, némelyik nagyobb, mások kisebb jelentőséggel fognak bírni az életben. És nem, nem az új wikire gondolok, de azért arról is szólok kicsit alább még pár szót.

FOSWiki

Már mindenki tudja és várja évek óta az mára már igencsak vénülő TWiki lecserélőjét, az új, friss és ropogós FOSWikit:

  • lassan, de biztosan érkezik
  • a késedelem egyik oka, hogy ezt a munkát néhány lelkes egyén saját szabadidejében, teljesen ingyen végzi
  • a fejlesztést nem a HaT végzi, ha tudunk valamiben, akkor általában készséggel a rendelkezésére állunk a fejlesztőknek, de kisszámú tagságunk többsége abszolút mértékben nem ért az ilyen irányú műveletekhez, így túl sok dologban nem tudunk.
  • jó lesz ;)

Elérhetőségünk

Ha írsz egy levelet a hat@sch.bme.hu címre, az jó eséllyel hozzánk fog érkezni. A listát többen és gyakran olvassák napjában, igyekszünk minden levélre válaszolni. Adok néhány példát, hogy milyen esetekben érdemes, és mikor nem írni nekünk:

Jó példa

  • Hibás az egyik definíció az oldalon!

Ha biztos vagy benne, hogy az, akkor kérünk, javítsd, ha nem, akkor nyugodtan szólj nekünk, és megvitatás tárgya lesz a kérdéses rész. Ne félj, megjegyzünk! ;)

  • Szeretnék jegyzetet írni, de nagy meló...

Nem olyan nagy a meló, ha az ember kap egy-két tanácsot, esetleg segítséget a megfelelő társak megtalálásában.

  • Segíteni szeretnék, de nincs sok időm...

Senkinek sincs sok ideje, de a közösségi munka nagy előnye abban rejlik, hogy ha sokan csinálnak keveset, az többet érhet, mint ha kevesen megszakadnak...

Rossz példa

  • Leállt a wiki! Csináljatok valamit, holnap ZH!

Sajnos nem tudunk semmit se tenni. Nem mi üzemeltetjük a szervert, hanem a !KSZK, mi még annyit se tudunk megtenni, hogy ha mondjuk csak a bekapcsológombot kéne megpingelni kísérletező jelleggel, akkor ezt a mutatóujjunk segítségével elvégezzük, lévén, hogy még a terembe se tudunk bemenni. A leállások viszont általában előre bejelentettek, vagy pedig sürgősen dolgozni szoktak a megoldásukon :)

  • Hibás volt amit az egyik doksiban írtak, és ezért elhasaltam!

Ez sajnálatos, azonban nem tudunk minden egyes dolgot átnézni, ami fölkerült a tudásbázisra, ráadásul nem is érthetünk mindenhez olyan szinten, mint mondjuk a javítók, valamint kreditet kifizetni/ZH újraírását kikényszeríteni sincs módunkban... Megtesszük ami tőlünk telik, de a 100%-os munkára nincs garancia.

  • Kérek egy szendót és egy sört!

Mi is ^^.

-- Lordy -- Main.kir21503id - 2009.11.05.