Hallgatói Képviselet

A VIK Wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Pompos Balázs (vitalap | szerkesztései) 2018. november 19., 17:41-kor történt szerkesztése után volt. (Új honlap linkek)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Fontosabb adatok

Általános tudnivalók

A Hallgatói Képviselet (röviden HK vagy VIK HK) képviseli az összes villanykari hallgatót magába foglaló Hallgatói Önkormányzatunk érdekeit az egyetemen. Például ők döntenek a hallgatóknak járó juttatások (ösztöndíj, szoctám stb.) elosztásáról, delegáltjaik révén ők képviselnek minket a különböző egyetemi tanulmányi bizottságokban.

Az egyetemmel kapcsolatos jogi vagy személyi jellegű problémák esetén (ha például gondod van a vizsgarenddel, vagy egy oktatóval), akkor hozzájuk ajánlott fordulni.

A Hallgatói Képviselet felépítése

A HK fő tevékenysége adott területekre osztható fel: oktatás, juttatás, pályázat, PR, gazdaság, utánpótlás, technikai. A területeket Referensek vezetik. Ezen területek közül azok, amelyek munkájához nagyobb emberi erőforrás igény van munkacsoportokba, bizottságokba szerveződnek. Így alaukul ki a Tanulmányi Munkacsoport (TMCs), Juttatási Bizottság (JB), PR munkacsoport (PRMCs), Pályázati Munkacsoport (PMCS), Utánpótlás Munkacsoport (UMCs). Az egyéb területek munkáját az 1-1 referens végzi el legnagyobb részben.