Hírközléselmélet

A VIK Wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Megyeri Balázs (vitalap | szerkesztései) 2019. április 14., 16:06-kor történt szerkesztése után volt. (Elavult infók áthelyezve a régi tárgy oldalára)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Hírközléselmélet
Tárgykód
VIHVMA07
Általános infók
Szak
villany MSc
Kredit
4
Ajánlott félév
1
Tanszék
HVT
Követelmények
NagyZH
3 (2) db
Vizsga
nincs
Elérhetőségek

Követelmények

A tárgyból 3 ZH van, a két legjobb ZH összpontszámából alakul ki a jegy. Nem kell mindegyiknek meglennie. Nem pótolható egy ZH sem.

Segédanyagok

Órai jegyzet

Egyéb

A régi tárgy jegyzetei itt találhatóak meg.

ZH

1. ZH

2. ZH

3. ZH

A régi tárgy feladatai itt találhatóak meg.

Vélemények

A tárgy a régebbi számonkéréssel ellentétben - ahol elég nehéz volt a ZH - nagyon korrekt lett. Jegyzet ugyan nincsen de az előadások nagyon korrektek, és csak az ott elhangzott anyagot kérdezik vissza levezetések nélkül. (ráadásul az első 3 ZH-ra a fent lévő pdf-ből is fel lehet készülni)

ZH-k felépítése:

  • kiskérdések (6-8 definíciót kell leírni képlet vagy max 2 mondat formájában) 7,5 pont
  • feleletválasztós kédések (több is jó, minden jó válasz kell a ponthoz) 15*0.5 pont

A tárgy alapvetően a Bsc-s Infokommunikáció tárgyat taglalja részletesebben, azonban az anyag az infokomm kódolásos részére koncentrálódik egészen az alapoktól felépítve. Az anyag nem vészesen sok, és az előadáson készített jegyzetből viszonylag jól tanulható. A tárgy teljesítése alapvetően nem nehéz, azonban a tesztkérdések miatt a jó jegyhez azonban már alapos tudásra van szükség. Ha nem ez a kötelező közös tárgyad, szerintem jó választás másodiknak. – Tibi, 2017


1. félév (tavasz)
2. félév (ősz)
Egyéb
Főspecializációk